DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Hivatalos: Bradl kihagyja hazai futamát

Sajnálatos bejelentést tett a Forward Racing hivatalos honlapján. Stefan Bradl csúnya balesetet szenvedett Assenben, ami miatt sajnos kénytelen kihagyni a következő fordulót. Pechére épp Sachsenring következik a kalendáriumban, így nem gurulhat pályára hazai közönsége előtt.

Stefan Bradl kénytelen kihagyni a hétvégi sachsenringi viadalt – írja a Forward Racing hivatalos honlapja. A német motoros még Assenben esett el, aminek következtében eltört a jobb sajkacsontja. Egy héttel ezelőtt Bradl kezét dr. Stefan Krischak megoperálta, a törött csontot egy Herbert csavarral rögzítette. Ezt követően azonnal elkezdődött a versenyző rehabilitációja, a mai napon viszont biztossá vált, hogy minden próbálkozás ellenére túl nagy kockázat lenne elindulnia a versenyen, hiszen fájdalmai még túl nagyok. Így a Forward Racing kénytelen volt keresni valakit, aki felülhet Bradl Open Yamahájára. Választásuk egy korábbi versenyzőjükre, Claudio Cortira esett. Corti legutóbb 2013-ban erősítette az olasz csapatot, akkor még az FTR-Kawasakival. Mindennek ellenére Stefan Bradl természetesen ott lesz a csapattal a Sachsenringen.

orig_bbf38f89cdb0eebb79903d9713906191

A műtét sikeres volt, a teljes felépülésre azonban még várni kell


Stefan Bradl így nyilatkozott a körülményekről: „Nagy kár, hogy kénytelen vagyok kihagyni a hazai nagydíjamat, de az orvosok azt tanácsolták, ne siettessem a felépülést, annak érdekében, hogy ne kockáztassam a szezon hátralévő részét. Még mindig fáj a kezem, megpróbálom majd minden előnyét kiélvezni az indianapolisi futam előtti négyhetes pihenőnek. Ott leszek a csapattal a média, a szponzorok és minden egyes szurkolóm iránti kötelezettségeim miatt, akik nagyon közel voltak hozzám a sérülésem utáni héten.”

„Nem titkolom, nagyon örülök, hogy újra a MotoGP-ben mehetek” – kezdte már Claudio Corti. „Nagyon köszönöm Giovanninak és az egész csapatnak ezt a lehetőséget, és remélem, hogy Stefan olyan hamar tér vissza, amilyen hamar csak tud. Kemény munkával és a pályán a legjobbam nyújtásával próbálom majd visszafizetni a belém vetett bizalmat. Új élmény lesz számomra ezzel a motorral menni, de készen állok rá, és remélem, jó eredményt érek majd el” – fejezte be Corti. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: