DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

A MotoGP főszereplői is nagyon várják már a kezdést

A mai napon elkezdődnek a szabadedzések Katarban, a 2015-ös MotoGP első helyszínén. Ahogyan az lenni szokott, az előző este egy sajtótájékoztatót tartottak néhány versenyzővel, akik elmondhatták, mire számítanak a sivatagi éjszakában. A tájékoztató nagyon jó hangulatban telt, a motorosok széles mosollyal kezdték a szezont.

Új szezon és új lehetőségek állnak a királykategória mezőnye előtt. A mai napon már pályára is gurulhatnak a losaili aszfaltcsíkon, hogy részt vegyenek a 2015-ös év első szabadedzésén. Olyan momentuma ez minden évnek, amit nem csak mi, de maguk a versenyzők is nagyon várnak. Így van ez most is, a motorosok nagy mosollyal az arcukon válaszoltak a tegnap esti sajtótájékoztatón elhangzott kérdésekre. Különösen jót nevetett a jelen lévő társaság Cal Crutchlow-n, akit arra kértek, hogy egy szóval jellemezze idei versenygépét.

1d628579-9cea-4023-8dcc-6de8d6805dc7_cut_resize



Crutchlow csak ennyit válaszolt: „Fehér” – olvasható a crash.net cikkében. Természetesen előtte részletesebben is elmondta, hogyan érez. „Nem egyszerű a dolog, három szezon, három motor. De összpontosítok, és a csapat is ezt teszi. Újra élveztem a motorozást. Élveztem a sepangi két tesztet, amin általában nem érzem magam túl jól.” Ezt a mondatot, és az elért eredményeket figyelembe véve Crutchlow akár a legjobb szatellites is lehet idén.

Természetesen ott volt a tájékoztatón a regnáló világbajnok, Marc Marquez is. A Repsol Honda versenyzője szoros küzdelmet vár a hétvégén, és azt is megtudtuk, hogy leginkább egy nagy bolyban szeretne csatázni a győzelemért. „Természetesen, ha csak egy versenyzővel küzdünk, azt könnyebb kézben tartani, könnyebb kialakítani egy stratégiát, és így tovább, de sokkal izgalmasabb, ha egy nagy bolyban vagyunk. Olyankor ugyanis végezhetsz elsőként, vagy ötödikként, de sokkal jobb móka, mert soha nem tudhatod, mi történik, ezért pedig 100%-ot kell beleadnod.” Marquez megemlítette, hogy az előző két évben Valentino Rossival harcolt Katarban, ami mindkétszer nagyon izgalmasan alakult. Idén sem vár unalmas versenyt, ugyanis szerinte ez a pálya mindig nagy csatákat hoz. Reméljük, igaza lesz Marqueznek.

Az olaszok kedvence, Valentino Rossi az első iskolanaphoz hasonlította a szezonnyitót. „Az első verseny mindig különleges, mert picit másképp érzed magad. Ugyanazt a nyomást és az adrenalint érzed, mint az első iskolai napon. A tesztek alapján lehetnek ötleteid, mi történhet a versenyhétvégén, de aztán a valós szituáció ettől eltérhet. Úgy tűnik, a versenyzők motiváltak, nagyon keménynek látszik a dolog. Sok különböző motor és más-más versenyzők vannak jó formában, nagyon-nagyon szoros lesz.” Természetesen a „Doktor” sem felejtett el kitérni a Marquezzel vívott csatákra. „Marc első évében nagyon jó móka volt vele küzdeni. Jorge volt elől, de le tudtam győzni Marc-ot a második helyért. Tavaly sajnos Marc legyőzött engem az első helyért folyó harcban. De nagyon jó verseny volt, nagyon élveztem” – mondta a kilencszeres világbajnok.

724eb692-71b0-4265-ad08-78b165eefd9e_resize

Rossi csapattársa, Jorge Lorenzo sem maradhatott ki a szórásból. A mallorcai motoros elárulta a jelen lévőknek, hogy fittebbnek érzi magát, mint valaha. Továbbá most 5 kilogrammal könnyebb, mint az előző szezonban, így egész biztos, hogy nem kell majd olyan gondokkal küzdenie, amik 2014-ben nagyon fájdalmasan hatottak év végén. Hiába volt ugyanis ő a szezon második felének legjobbja, az első futamokon elvesztegetett pontokat nem tudta visszahozni. Lorenzo most nagyon motiváltnak tűnik, bízik a csapatban és a motorban is.

Aleix Espargaro is jelen volt a tegnap esti „kérdezz-feleleken”. Az idősebbik Espargaro fivér kiemelte, hogy nagyon örül, hogy végre gyári versenyző lehet, és nem az Open kategória, vagy a CRT elsőségéért kell küzdenie. „Nagyon izgatott vagyok, hogy elkezdhetem ezt az új projektet. Az előző három évben Open kategóriás és CRT motorokkal küzdöttem, szóval nagy öröm számomra, hogy egy olyan nagy márka gyári versenyzője lehetek, mint a Suzuki, szóval megpróbálunk mindent, ami tőlünk telik. Nem lesz egyszerű, különösen a szezon első része, de az egész csapat, az összes srác, különösen pedig én nagyon izgatottak vagyunk, összpontosítunk és nagyon várjuk már a rajtot” – idézte Espargaro szavait a motorcyclenews.com. A versenyzők tehát felkészültek, néhány óra múlva pedig már élesben láthatjuk őket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: