DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Méhes meglátása: Az ötödik

Várható-e reálisan, hogy négy Mercedes-győzelem után ne jöjjön az ötödik? Én várom"

 



Azt 2013 második fele óta tudjuk, hogy akár kilencszer is lehet nyerni egyhuzamban, de azért az elég rémes. Az új turbó-korszak előtt mindenki ki volt éhezve a Red Bull/Vettel-uralom után egy izgalmas bajnokságra. Ebből eddig nem lett semmi. Négyből négy Merci-siker, és bár a csapaton belül zajlott némi kakaskodás a pályán (Bahrein), igazából 2014 eddig Lewis Hamiltonról szólt. Ami egyrészt rendben van, mert a brit fiú mindig is szupertehetség volt, elképesztően gyors, agresszív - tehát rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal, amivel egy nagy bajnok. És most még egy remek autó is van alatta, úgyhogy csoda lenne, ha nem szórná a győzelmeket.

 

 

Ezzel együtt nagyon bízom benne, hogy Barcelonára tényleg úgy érkeznek meg az ellenfelek, hogy képesek lesznek legalább megszorongatni az Ezüstnyilakat. A szóba jöhető, potenciális ellenlábasok a Red Bull és a Ferrari, esetleg a Williams és a Force India, esetleg a McLaren. De ne legyünk telhetetlenek: ha már az egyikük felszívja magát annyira, hogy csata alakul ki a győzelemért, már örülhetünk.

 

 

A Red Bull esetében nem csak Newey-n múlik minden, hiszen már szinte klisé, hogy a Renault-motor mennyivel gyengébb a Mercedesnél, vagyis két irányból kell jöjjön fejlődés. A szezon eddigi tán legkellemesebb meglepetése, Daniel Ricciardo biztos, hogy továbbra is élni fog a lehetőséggel, hogy Hamilton és Rosberg nyomába eredjen.

 

A Ferrarinál Kínában mutatkoztak bíztató jelek, ám ha igazak a hírek, hogy Ross Brawn Maranellóban járt a héten, az azt jelzi, hogy még maguk az olaszok sem bíznak nagyon a közelgő sikerben.

 

 

Mivel Ron Dennis csapata inkább csak visszafelé haladt Melbourne óta, nagy meglepetés lenne Buttonék feltámadása. Akkor már inkább lehet számítani a szintén Mercedes-motoros Williams és Force India "támadására", mindkét csapatnál ott vannak azok a harcos ifjak, Bottas és Hülkenberg, akik bármikor jók a meglepetésre.

 

Azt szokták mondani, hogy a Spanyol Nagydíjjal kezdődik valóban a bajnokság, ami nyilvánvalóan nem igaz. De az sokkal inkább, hogy amelyik autó a Catalunya-pályán jól megy, az mindenütt jó lesz. Hát lessük, melyik az"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: