DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Méhes meglátása: Rush vs. Ricciardo

Egyik sem volt már nagy hír, mégis szenzációként tálalták. De az minden esetre érdekes, hogy 2013. szeptember 2-án mutatták be a Rusht, és ugyanakkor jelentették be Ricciardo szerződtetését.



És mellesleg, azon a napon, amikor 50 éve volt, hogy Bruce McLaren megalapította cégét, azt a csapatot, amelyiknek színeiben James Hunt végül, ha csak egyetlen ponttal is, legyőzte Niki Laudát 1976-ban.

Erről szól, ugye, Ron Howard új mozija, a Hajsza a győzelemért. Másfél éve vár rá a Forma-1 rajongó közönség. Kevés ilyen jól promotált film volt az utóbbi években, igazából majdnem mindent lehet tudni róla, már csak az a kérdés, milyen lesz egyben, nem csak trailerekre szabdalva.

A londoni bemutatón ott volt mindenki, aki számít, Ecclestone-tól Jackie Stewartig, és persze maga Lauda, akit ilyen szép, sötét öltönyben még sosem láttam - még az is lehet, hogy ez egyszer ő is meghatódott kicsit, hogy film lett életének legkritikusabb pillanatiból. Jópofa volt StefanoDomenicali, akinek volt mersze azt nyilatkozni, hogy " Niki a Ferrari-család része, még akkor is, ha most a Mercedesnek dolgozik, ő egy ferraris!"

És miközben mindenki erre fókuszált, ezerötszáz kilométerrel odébb, egy ausztriai magánadón, a Servus TV-n elhangzott egy bejelentés. Szinte csöndesen tette közzé a Red Bull a saját tévéjén, hogy 2014-re leszerződtették Daniel Ricciardot. önmagában már ez sem olyan bombahír, ám mégis, azzal, hogy ténnyé vált, a nagy F1-es puzzle-ban sok minden a helyére került. Megvan tehát a Red Bull párosa a jövőre évre - és ezzel valószínűleg egy új nagydíj-győztes is. Továbbá biztossá vált, hogy Alonso is marad a helyén, így most már csupán az a kérdés, miként dönt KimiRäikkönen: bízik-e a Lotus jövőjében vagy mégis inkább Ferrarira voksol.

Jöhet hát az Olasz Nagydíj, lesz miről dumálni. Azon a pályán, Monzában, amelyik az egyetlen, ami rövidebb idő alatt készült el, mint a Hungaroring. Majdnem 100 éves történelme legendássá tette. A győzelmek - és a tragédiák. Csak a három legismertebbet említve: von Trips, JochenRindt, RonniePeterson. Reméljük, ez utóbbi terén a Hungaroring sosem fog versenyezni Monzával a mítosszá válás terén"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: