DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Méhes meglátása: Sutilt vissza!

Néhány napja a facebookon polemizálgattam azon, hogy mennyire fog hiányozni, adott esetben nekem, Kovalainen és Kobajasi. De annak viszont nagyon drukkolok, hogy Adrian Sutil visszakerüljön a Force Indiához.

Igen, ez is egy vége-hossza nincs vita, hogy mit érnek a fizetős pilóták. Ám ha alaposan megnézzük a Forma-1múltját, nem csupán arról van szó, hogy a pénzük miatt bekerült fiúk mindig is voltak. Hanem milyen nevek! Ma már legenda, hogy egy 22 éves osztrák srác, Niki Lauda miképp vásárolta be magát a March-hoz 1971-ben, és miután nagyapja, a dúsgazdag gyáros nem adott ehhez az akcióhoz egy groschent sem, Lauda az életbiztosítását zálogosította el. Fizetős pilóta volt? Az. Két balkezes hülyegyerek volt? Nem nagyon.

Ez azért kívánkozott ide, mert szinte népi elégedetlenségi mozgalom bontakozik a fizetős pilóták ellenében. Könyörgöm, Sutil is, ha visszatérhet, a tehetsége és gyorsasága mellé 8 millió eurónyi pénzt visz magával. Ugyanúgy fizetős tehát, mint a máris mindenki által elátkozott van der Garde van Pic vagy Gutierrez. Szóval, mint az életben a legtöbb dolog, ez sem csupán fehér és fekete.



Ezzel együtt Sutilnak abszolút helye van szerintem a mai mezőnyben. (Jó, megkövetem azokat is, akik úgy vélték, hogy Kobajasinak is itt lenne dolga, ám azt tényleg nem tudhatjuk, hogy mondjuk épp a már említett Gutierrezzel mit nyer a F1.) Mindig is meggyőzően gyors volt, összeszedett majdnem 100 pontot, és bár dobogós nem volt, máig fájó az a 4. hely, amit akkor vesztett 6 körrel a vége előtt, amikor a 2009-es Monacói Nagydíjon KimiRäikkönen belerongyolt hátulról a kocsijába" Kétségtelen, nem használt neki a verekedéses sztori, amikor törött pohárral megvágta a Lotus egyik főemberét, de ez nem mint pilótát minősíti. És mindenki hibázhat, bár jobb vigyázni.

Szóval, Sutil-párti vagyok, annál is inkább mert a Force India képes jó autót építeni, és akkor bármi megtörténhet. Lássuk, mit tud Barcelonában!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: