DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Eladták Silverstone-t

Brit jelentések szerint a silverstone-i versenypályát eladták egy ismeretlen vevőnek, ezzel téve lehetővé a pályát övező terület fejlesztéseit.

A BRDC elnöke, Derek Warwick az év korábbi szakaszában úgy nyilatkozott, hogy friss befektetőkre van szüksége a Brit Nagydíjat 1987 óta rendező pályának, mely 1950-ben az első Formula-1-es világbajnoki futamnak is helyt adott. Most az Independent közölte, hogy megvan a vevő, legalábbis a BRDC egy tagjának állítása szerint:

"Az üzlet megköttetett Silverstone-ról. Nem tudom, ki vette meg, és azt sem, mik a feltételek, de az abszolút egyértelmű, hogy az üzlet létrejött, ám ezt a jövő hónapig nem jelentik be."



Ennek köszönhetően a BRDC végrehajthatja azokat a fejlesztéseket a pályán és annak környékén, melyekre már nagy szükség volt - ne feledjük, Silverstone 2009-ben elveszítette a Brit Nagydíj rendezési jogát, és csak a doningtoni pálya pénzügyi gondjainak köszönhetően nem került ki a naptárból. Az azóta eltelt években a pálya jelentősen megváltozott, a célegyenes is új helyre került, a létesítmények fejlődtek, aminek köszönhetően Silverstone ma már biztos pontot jelent a versenynaptárban - amin ez a szerződés csak tovább erősíthet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: