DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mindkét McLaren pontot szerzett

A McLaren pilótái, Jenson Button és Kevin Magnussen pontszerző helyen fejezték be az Olasz Nagydíjat. Magnussen a hetedik helyen ért célba, de öt másodperces időbüntetést kapott, ezért 10. helyre sorolták vissza.

"Nem ilyen eredményre számítottam - de jól szórakoztam a versenyen" - mondta el Button. "Sajnálatos, hogy nem sikerült a várt versenysebességet elérni: amikor az ötödik és hatodik helyről indulsz, nemcsak a pontszerzés a cél, hanem egy kicsit több ennél. Ha tisztán mehettünk volna, azt hiszem, jobb eredményt érünk el - de, a forgalomban, könnyebb volt nekik levadászni minket, mint nekünk őket. Csodálatos harcot vívtam Checóval - az első Lesmót kerék-kerék mellett teljesítettük, amely gyakran nem történik meg. Sajnálatos, hogy nem tudtam őt megelőzni - többször próbálkoztam -, de túlságosan erős volt féktávon, így nem tudtam a kanyarokban vele harcolni, az első és a hátsó abroncsok blokkoltak, így a kijáratoknál csak szenvedtem. De a határon voltam. Remek kerék-kerék elleni küzdelem volt - remélem a nézőknek és a TV nézőknek is izgalmas volt."




"Nagyszerűen rajtoltam - a másodikként fordultam az első kanyarba -, de tudtam, ezt a pozíciót nem tudom megtartani és elkerülhetetlen volt a visszaesés" - tette hozzá Magnussen. "Nyilvánvalóan nagyszerű volt rövid ideig elől haladni és csalódás, hogy nem tudtunk ott maradni, de ahogyan mondtam, tudtam, hogy nem tart örökké ez a pozíció. Sajnálatos úgy távozni a hétvégéről, hogy csak egy pontot szereztem. Persze nem a világbajnoki címért harcolunk, de fontos pozíciókért a konstruktőri bajnokságban és a ma elveszített pontok ebből a szempontból nagyon hasznosak lettek volna. Bosszantó az újabb büntetés természetesen, de kielemezzük őket és megnézzük, mit tanulhatunk belőle. Talán a következő alkalommal majd másképpen cselekszünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: