DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso, Hamilton, Ricciardo és Massa is jégben fürdött

Felipe Massa volt az első F1-es versenyző, aki jeges vízben fürdött meg az ALS Ice Bucket Challenge keretében, és ezzel valóságos lavinát indított el.

Az elmúlt hetekben futótűzként söpört végig az interneten az ALS Ice Bucket Challenge, melynek célja az ALS, azaz Amiotrófiás laterálszklerózis betegség gyógyításának kutatására való figyelem felkeltése, illetve az adománygyűjtés erre a célra. A résztvevők, miután valaki kihívta őket, 24 órán belül jeges vizet borítanak, vagy boríttatnak a fejükre, majd kihívhatnak három újabb embert - a jeges fürdőt az ALS kutatására felajánlott pénzösszeggel lehet kiváltani, persze hírességek esetében a legjobb eset az, ha a kampánynak további hírverést biztosító fürdőzés és az anyagi támogatás sem marad el.

 

A Formula-1-es versenyzők közül először Felipe Massa fürdött meg a jeges vízben, majd kihívta Daniel Ricciardót és Fernando Alonsót.

 

 

A brit természetesen nem mondott nemet, és az első szabadedzést követően azonnal a vödör alá vonult a Mercedes garázsában.

 

 

Valamivel később Alonso is bevállalta a fürdőzést, s nem kisebb személyeket hívott ki, mint a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, a többszörös világbajnok csapatfőnök, Flavio Briatore, valamint a három tenor egyike, Placido Domingo.