DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton zárta az élen a bahreini ""borkóstolást"

Lewis Hamilton révén meggyőző előnnyel sajátította ki ismét az első helyet a Mercedes Bahreinben, a futamot követő teszt második napján. A brit ma a Pirelli jövő évre szánt gumijait tesztelte. A Ferrari és a Lotus újabb problémás napon van túl.

Akárcsak tegnap Nico Rosberg, ma Hamilton is a legjobb idővel és a legtöbb megtett körrel fejezte be a gyarolást. A brit eredménye azonban most nem mérvadó, hiszen ezen a napon a Mercedes és a Williams volt a soros a Pirelli gumitesztjeinek elvégzésében, így Hamilton és a grove-iaknál munkában lévő Felipe Nasr másfajta keverékeken vezetett, mint a mezőny többi tagja. A gumik típusát persze a csapatok nem ismerték, amit a Pirelli egy érdekes hasonlattal jelzett.

 

"Az új keverékek és struktúrák tesztelésekor nem mondjuk meg a versenyzőknek, hogy milyen gumikon köröznek. Maguk alakítják ki róluk a véleményüket. Ez egy kicsit olyan, mint a borkóstolás" - írta az olasz gumicég a Twitteren.

 

A Mercedes a nap nagy részében három másodpercnél is nagyobb különbséggel vezetett a második helyezett előtt, ám többen csak a teszt végéhez közeledve jegyezték legjobb idejüket. A második helyen Jean-Eric Vergne végzett a Toro Rossóval, megelőzve a csupán 26 körig jutó Kevin Magnussen McLarenjét és a hétvégi dobogós Sergio Perez Force Indiáját.

 

Magnussen a felfüggesztés hibája miatt csúszott ki a délelőtti etap végén a 13-as kanyarban, ami kétségtelenül rányomta bélyegét a folytatásra a wokingiak garázsában. Rajta kívül még három másik pilóta okozott piros zászlós leállást. A nap kezdetén Vergne a 4-es kanyarban, később Romain Grosjean ugyanott, majd zárásként Marcus Ericsson a 13-as fordulóban parkolta le autóját.

 



A Ferrari napja ért véget a leggyorsabban, ugyanis Fernando Alonso mindössze 12 kört teljesített, mielőtt a csapat még délelőtt befejezettnek nyilvánította volna a napját. Ennek oka, hogy a spanyol ma azt a karosszériát használta, amellyel Kimi Raikkönen a hétvégén versenyzett, ám a szerelők olyan hibát fedeztek fel a vázon, amit rövid idő alatt nem lehetett volna helyrehozni.

 

Újabb nehéz teszten van túl a Lotus is, hiszen ma Romain Grosjean ugyanúgy csak 16 kört tudott teljesíteni, mint tegnap Pastor Maldonado. A csapatnak ismét a motorral volt gondja, így nem csoda, hogy a francia versenyző a nap végén "elfogadhatatlannak" titulálta az istálló jelenlegi helyzetét.

 

Legközelebb a Spanyol Nagydíj végeztével a barcelonai pályán tart majd egy hasonló kétnapos tesztet a mezőny.

 

A második bahreini tesztnap végeredménye: 

 

# Versenyző Csapat Idő Kör
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:34,136 118
2 Jean-Eric Vergne Toro Rosso 1:35,557 63
3 Kevin Magnussen McLaren 1:36,203 26
4 Sergio Perez Force India 1:36,586 62
5 Daniel Ricciardo Red Bull 1:37,310 65
6 Jules Bianchi Marussia 1:37,316 93
7 Giedo van der Garde Sauber 1:37,623 77
8 Fernando Alonso Ferrari 1:37,912 12
9 Marcus Ericsson Caterham 1:39,263 66
10 Felipe Nasr Williams 1:39,879 64
11 Romain Grosjean Lotus 1:43,732 16

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: