DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kobayashinak ezúttal a szabadedzést sem kell átadnia Merhinek

A japán F1-es ülésére pályázó Roberto Merhi ott lesz Suzukában, de a Caterham most úgy döntött, Marcus Ericssonnak kell feladnia helyét a pénteki első szabadedzés erejéig.

A Caterham szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy Kamui Kobayashi rajthoz áll a hétvégi Japán Nagydíjon - a népszerű versenyző indulása, mint Spa óta minden alkalommal, hazai versenyén is kétséges volt. A csapat azt is közölte, hogy a World Series by Renault élversenyzője, Roberto Merhi, aki Monza óta pályázik Kobayashi helyére, Suzukában is megjelenik, és akárcsak az Olasz Nagydíjon, itt is vezethet a pénteki első szabadedzésen - vélhetően így gyűjt tapasztalatot és szuperlicenszhez szükséges kilométereket egy későbbi bemutatkozásra.

 

Arra lehetett számítani, hogy ahogy az előző versenyeken, most is Kobayashi autóját veszi át ideiglenesen, de a Caterham tisztázta: ezúttal a csapaton belül stabilabb pozícióban álló Marcus Ericssonnak kell félreállnia.

 



"A Japán Nagydíj és Suzuka mindig különleges volt számomra, itt teljesítettem az első Formula-1-es edzéseimet 2009-ben, és szintén itt értem el életem első dobogóját 2012-ben. Idén a rajongók támogatásának köszönhetően térhetek vissza ide" - nyilatkozta Kobayashi otthoni versenye előtt.

 

Merhi is megszólalt, aki sokat vár attól, hogy ezúttal már tapasztalattal a háta mögött ül F1-es autóba. "Boldog vagyok, hogy egy újabb szabadedzést teljesíthetek. Most nem a nulláról fogok indulni, mint ezelőtt, ezért gyorsabban fel tudom majd venni a sebességet. Még sosem vezettem Japánban, emiatt meg kell tanulnom a pályát, miközben folytatom az autó kiismerését."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: