DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Renault felkészült a büntetésekre

A Renault közölte, hogy partnercsapatai nagy valószínűséggel motorcsere miatti büntetésekre számíthatnak a 2014-es F1-es szezon utolsó versenyein.

A Toro Rosso újonca, Danyiil Kvjat volt az első pilóta, aki áldozatául esett a Formula-1 új erőforrásokra vonatkozó szabályának, amikor hatodik Renault-motorját is felhasználta a Szingapúri Nagydíj előtt, amiért tíz helyes rajtbüntetést kapott. A mezőny több mint fele már az ötödik elemet használja az erőforrás hat különböző részegységének valamelyikéből és a francia gyártó pályán végzett munkájáért felelős igazgatója, Remi Taffin szerint több büntetés várható.

 




"A megbízhatóság komoly szerepet kaphat az eredményekben a szezon ezen időszakában, hiszen minden csapat és pilóta áldozatául esett annak, hogy egyre jobban megismertük az erőforrás működését" - mondta el Taffin. "Azonban nyugodtak vagyunk, mivel kijelentettük, a hatodik elem felhasználható, ahol szükséges. A kép sokkal tisztább most és bár nem ideális az új alkatrész beszerelése és a büntetés, de ezt a váltást azokon a versenyeken tesszük meg, ahol a büntetés hatása a minimálisra csökkenthető."

 

A Renault a Red Bull mellett a Lotusnak, a Toro Rossónak és a Caterhamnek szállít erőforrást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: