DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton első suzukai győzelmére hajt

Lewis Hamilton szeretné folytatni sikerét és Suzukában ismét az F1-es dobogó legfelső fokára állna.

A Mercedes pilótája miután megnyerte az elmúlt két versenyt a bajnokság élére állt, de Japánban a klasszikus pályán még soha nem tudott győzni.

"Suzuka az egyik olyan pálya, amelyen győzni szeretnék. Komoly céljaim vannak ott" - közölte a brit pilóta.

Hamilton Japánban már a dobogó legfelső fokára állhatott, amikor a Formula-1 2007-ben Fujiba látogatott el, de Suzukában a legjobb eredménye egy harmadik hely, amelyet 2009-ben ért el.

Suzuka a Formula-1 egyik klasszikus pályája és fektetett nyolcas vonalvezetését a gyors kanyarok jellemzik, amely még nagyobb kihívást jelent a pilótáknak, mint a történelmi Spa-Francorchamps aszfaltcsík.

A pálya 1987 óta ad otthont a Japán Nagydíjnak, 2007-ben és 2008-ban azonban Fujiba utazott a mezőny.

Az elmúlt években a Red Bull pilótája, Sebastian Vettel dominált Suzukában, 2009-ben, 2010-ben, 2012-ben és 2013-ban tudott nyerni és 2011-ben második lett, amikor Hamilton csapattársa, Jenson Button tudott győzni.




"Jenson nyert itt, így olyan autóval rendelkeztem, amellyel győzni lehet, de ez nem sikerült - a jövő héten remélem nem így lesz" - közölte elszántan Hamilton.

A Mercedes dominált az idei évben, amikor nem voltak műszaki problémái és Hamilton bajnoki riválisa, Nico Rosberg reméli, sikerül megtörni a Red Bull Japánban mutatott dominanciáját.

"Suzuka csodálatos lehet autónk számára" - mondta el a német. "Az első szektorban szárnyalni fogunk."

A Szingapúrban negyedik helyet elérő Alonso bízik benne, hogy a japán pályán jól fognak teljesíteni.

"Suzuka jó teszt lesz számunkra, hogy megtudjuk jó formában vagyunk-e, vagy nem. Majd meglátjuk. Szeretnénk javulni az autóval és közelebb kerülni az élen állókhoz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: