DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean és Kristensen ott lesz a ROC-on

Romain Grosjean és Tom Kristensen, akik a ROC legutóbbi Grand Finaljában mérkőztek meg, jelezték , részt vesznek a 2014-es Race Of Championson.

Grosjean 2009-ebn mutatkozott be a Formula-1-be és kilenc dobogós helyezést szerzett azóta. De a legjobb esélye Bangkokban volt 2012-ben, amikor megszerezte a ROC Bajnokok Bajnoka koronát. A győzelemhez vezető úton győzelmet aratott Kristensen ellen a döntőben, korábban pedig olyan pilótákat győzött le, mint Sebastian Vettel (negyeddöntő) és Michael Schumacher (elődöntő).

A dán Kristensen az egyik legjobb megbízhatósági versenyzőnek számít az autósport történetében. Kilencszer tudta megnyerni a 24 órás Le Mans versenyt, hatszor a sebrini 12 órást, az amerikai Le Mans szériában bajnoki címet szerzett és tavaly a WEC sorozatot nyerte meg. Kristensen 2001 óta minden Race Of Champions versenyre ellátogat - amely egy újabb rekord - és az utóbbi két rendezvényen mindig a Grand Finalig jutott.

2014-ben, Barbadoson Grosjean és Kristensen újra a bajnoki címre törhet, a verseny további résztvevőit a szervezők később jelentik be.

"Nagy örömmel térek vissza a Race Of Championsra!" - mondta el Grosjean. "örömteli esemény, ahol a pilóták 100 százalékosan versenyeznek, de a pályán kívül sokat szórakoznak. Az idei évben még különlegesebb számomra a visszatérés, mivel legutóbb én nyertem a Bajnokok Bajnoka címet. Várom a barbadosi versenyt, mivel tudom, óriási autósport rajongók. Az idei évben mindent megteszünk a ROC Nemzetek Kupájának megszerzéséért is, mivel nagyon különleges saját országodért versenyezni."




"Szeretek visszatérni a Race Of Champions-ra, mert ez egy különleges rendezvény, különleges esély arra, hogy az autósport különböző kategóriáinak pilótáival versenyezz" - tette hozzá Kristensen. "A pályán kívül jól érezzük magunkat, de a versenyen mindent beleadunk - és ez átható, hogy minden évben szoros a verseny. Kétségtelen, meleg fogadtatásra számíthatunk Barbadoson, így várom már, hogy egy jó show-t nyújthassunk minden rajongónak. Ki tudja, talán az idei az én évem lesz..."

"örömmel kezdjük meg a 2014-es ROC pilótáinak bejelentését, először a legutóbbi Race Of Champions első két helyezettjét üdvözölhetjük" - tette hozzá a ROC szervezője, Fredrik Johnsson. "Romain Bangkokban megmutatta képességeit, legyőzte Sebastiant, Michaelt és Tomot - a világ három legnagyszerűbb pilótáját - gyors egymásután és lett a Bajnokok Bajnoka. Természetesen Tom a megbízhatósági versenyeken és Le Mans-ban már megmutatta kitartását, de a ROC-ban is komoly ellenfél, amelyet az bizonyít, hogy az elmúlt két alkalommal a Grand Finalba jutott. Kétségtelen, Romain és Tom mindent belead, hogy megismételje sikerét. Reméljük, sokan látogatnak ki a versenyre Barbadoson és megragadják az alkalmat, hogy a nagyszerű pilótákat verseny közben lássák."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: