DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Tisztább a versenyzés rádió nélkül

Miután egy egész napot töltött a Mercedes szimulátorában rádió használata nélkül, Nico Rosberg úgy érzi, hogy tisztább lett a versenyzés az új szabályokkal.

A Szingapúri, illetve a Japán Nagydíjtól kezdve számos olyan rádióüzenet tiltólistára kerül, melyek korábban mindennaposak. A Sportszabályzat 20.1-es pontja értelmében a versenyzőnek egyedül, segítség nélkül kell autóját vezetnie, ezt a már meglévő szabályt fogják szigorúbban értelmezni, mint eddig.



 



 

Az FIA tegnap részletes listát adott ki arról, hogy mit lehet mondani a rádióban, és mit nem, példának okáért a versenyző az ellenfelektől való távolságról, az időjárásról, vagy épp a boksztaktikáról kaphat információt, autója teljesítményéről, az abroncsok állapotáról, vagy ellenfelei szektoridőiről viszont már nem. A pontos lista itt olvasható.



 



 

Nico Rosberg a héten az Orosz Nagydíj "helyszínén" gyakorolt a szimulátorban, méghozzá már az új rendszerhez alkalmazkodva. A német versenyző ezt követően a következőket posztolta Twitterre: "Nagyszerű nap a szimulátorban. Szocsit gyakoroltam és elkezdtem megszokni, hogy nincs rádiókommunikáció. Ez jó dolog, a versenyzés tisztábbá válik" - írta a bajnokság éllovasa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: