DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Aligha lesz olasz pilóta a japán rajtrácson

Lassan már nem telik el nap a Caterham pilótafelállásáról szóló hír nélkül - ezúttal Andrea Caldarelli beszélt arról, milyenek az esélyei a suzukai bemutatkozásra.

A Caterhammel sok más versenyző mellett a 24 esztendős olasz Andrea Caldarellit is szóba hozták, aki a hírek szerint Manfredi Ravetto újonnan kinevezett csapatfőnök támogatását élvezi, s emellett igen jó kapcsolatai vannak Japánban, így merült fel, hogy Suzukában megkapja az autót - épp a helyi versenyző, Kamui Kobayashi helyett. Caldarelli neve érdekes módon már korábban is felmerült egy az F1-es kiscsapattal kapcsolatos hírben, hiszen ő helyettesítette Andre Lotterert a Super Formula motegi versenyén, melyet a német F1-es bemutatkozása miatt kihagyott.

 



Caldarelli évekkel ezelőtt Ricciardo oldalán a WSR-ben

 

Caldarelli egykor a Toyota és a Ferrari F1-es autóit is tesztelte, jelenleg pedig a japán Super GT-sorozatban szerepel. Az olasz pilóta jelenleg a második helyen áll a szériában, melyből már csak két futam van hátra, s ezért semmiképp sem szeretné kihagyni a soron következő thaiföldi futamot, melynek időpontja épp egybeesik a Japán Nagydíjjal. Így úgy tűnik, hogy Ruszinov oroszországi beugrásához hasonlóan ez a terv is meghiúsul:

 

"Ez határozottan kizárt, mivel azon a hétvégén Thaiföldön GT-verseny van, és számomra jelenleg ez a legfontosabb" - mondta a Speed Weeknek a japán sorozatban egy Lexust vezető Caldarelli. "Egyértelmű, hogy a Formula-1 az álmom, és a Ferrarinál, valamint a Toyotánál szerzett tapasztalatommal nem is lenne kizárt, hogy egyszer visszaüljek az autóba. De jelenleg biztosan nem valósulhat ez meg."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: