DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Smedley: Massa szezonja most kezdődhet igazán el

Felipe Massa az Olasz Nagydíjon érte el idei első dobogós helyét, a Williams teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley - aki egészen jól ismeri a brazilt - szerint pedig ez nagy lökést adhat neki, hogy újabb ""nagy pontokat" gyűjtsön.

A csapattárs Valtteri Bottas már négy dobogós helyet szerzett, Massának az Olasz Nagydíjon sikerült elsőként a top 3-ba keverednie. Smedley természetesen örül, hogy a 33 esztendős versenyzőt - akinek hosszú évekig versenymérnökeként dolgozott - ismét pezsgőzni láthatja, de kiemelte, ugyanolyan szívesen tudta volna Bottast is a sajátos atmoszférájú monzai dobogón.

 

"Boldog vagyok, hogy ismét a dobogón láthattam. Nincs preferenciám, hogy kettejük között melyik hol végez, de azt hiszem, neki erre az eredményre volt szüksége. Oda kellett juttatnia az autót, harcolnia az élen, elöl végeznie, mert fejben ez a jó neki. Nagyszerű csapateredmény a harmadik-negyedik hely, de a pódium Felipéé lett, ami egy pozitívum számára. Erre volt szükségünk" - mondta a csapat szakembere. Massa korábbi legjobb eredménye negyedik helye volt Ausztriában. Érdekesség, hogy a Williams akkor is harmadik-negyedikként ért célba (ez a két verseny idei legjobbjuk), ám a dobogót akkor Bottas vitte.

 



"Pozitívnak kell lennie, visszaszereznie a szerencséjét, és újra nagy pontokat szereznie. Mindkét autónak." Smedley a latin-amerikai és észak-európai párosításra sem sajnált néhány jó szót, akik a következő esztendőben is együtt maradnak. "Nem tudom, hogy ez-e a legharmonikusabb páros, akikkel valaha együtt dolgoztam, de ami biztos, hogy nagy összhang van a csapatban. Nagyon hatásosan működnek együtt, ez pedig megkönnyíti az életünket."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: