DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Nehezen indult a Toro Rosso hazai hétvégéje

Bár a tifosók leginkább a Ferrari szereplésére kíváncsiak, ám a Toro Rosso eredményes szerepléséért is rengetegen szorítanak ezen a hétvégén Monzában, az F1-es Olasz Nagydíjon. A faenzai egyletnek nem indult jól a hétvége.

Az orosz Danyiil Kvyat a délelőtti első tréningen még ugyan befért a top10-be, délután viszont csak a 13. helyen végzett, és a nap végén is elégedetlenségének adott hangot:



"Zsúfolt napunk volt, de sajnos még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. A meleg idő miatt elég nehéz volt ma megóvni a gumik állapotát. Még dolgoznunk kell az autó egyensúlyán, amivel ma nem voltam igazán kibékülve. Estére tehát maradt még egy kis házifeladatunk annak érdekében, hogy hétvége fennmaradó részében a legtöbbet tudjuk kihozni az autóból."

 

Max Verstappen jövő évi érkezésével Jean-Eric Vergne szénája alighanem kifelé áll az F1-ből, és az biztos, hogy a francia nem mai teljesítményével fog magának helyet találni a jövő évi rajtrácson. Délelőtt a 14., délután a 15. hely lett az övé, és mindkétszer súlyos tizedekkel elmaradt csapattársa teljesítményétől. Nem is volt boldog a nap végén.

"Nem igazán voltam ma elégedett az autóval. Ma este az összes adatot át fogjuk nézni a mérnökökkel azzal a céllal, hogy egy megfelelő megoldást találjunk holnapra, és a lehető legtöbbet hozzuk ki az autóból a hétvége folytatásában" - vázolta az éjszaka programját az olasz csapat francia pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: