DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mattiacci százszor motiváltabb, mint a legelején

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci szó szerint egyik pillanatról a másikra csöppent bele a Forma-1 világába. Az olasz az április óta eltelt időszakkal kapcsolatos érzéseiről beszélt.

A Kínai Nagydíj előtt jelentették be, hogy Stefano Domenicali, a Scuderia vezetője lemond posztjáról, helyére pedig Marco Mattiacci érkezik. Neve nem véletlenül nem csengett ismerősen a rajongóknak: bár a Ferrarin belül fontos pozíciót töltött be, a Forma-1-hez semmi köze nem volt a topmenedzsernek, aki Észak-Amerikában foglalkozott sportkocsik eladásával. Egy teljesen ismeretlen környezetbe csöppent bele, rengeteg kihívással kellett szembenéznie.

 

"Sokkal motiváltabb vagyok. Mindig is beledobtak a mélyvízbe. Rövid pályám során szinte minden két-három évben elküldtek valahova, amit "™nehéz helyzetnek"™ neveztek, hogy oldjam meg. Ezért boldog vagyok, hogy a vállalat ilyen felelősséget bíz rám" - mondta Mattiacci, akit 100 napja neveztek ki legújabb feladatára.

 



"Olyan izgatott vagyok. Minél több kritikát kapok, minél többet kap a csapat, az olyan, mint az energiavisszanyerő-rendszer: annál több motivációt nyerünk! Nap mint nap egyre lelkesebb leszek, most már 100-szor olyan motivált vagyok, mint aznap, amikor Kínában kezdtem. Nagyon egyértelmű a stratégiánk és az időtervünk. Mint minden komoly menedzser, azon vagyok, hogy lerövidítsem ezt a forgatókönyvet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: