DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rossi úgy érzi, hamarosan tényleg bemutatkozhat

Az amerikai Alexander Rossi, aki 24 órán át F1-es pilótának érezhette magát, bízik benne, hogy a közeljövőben tényleg megejtheti bemutatkozását a királykategóriában.

A belga hétvége hogy egyik legizgalmasabb történetszála Alexander Rossi végül elmaradó F1-es bemutatkozása (illetve annak terve) volt. Nem sokkal azután, hogy a Caterham harmadik számú pilótája otthagyta a zöldeket, és a másik kiscsapathoz, a Marussiához igazolt, úgy tűnt, hogy az amerikai pilóta megkapja a nagy lehetőséget: bejelentették, hogy Belgiumban Max Chilton helyén bemutatkozhat a Formula-1-ben.



 



 

Erre végül mégsem került sor, másnapra sikerült megoldani a Chilton "szerződése körüli problémákat" (bár nem részletezték a dolgot, minden bizonnyal nem érkeztek meg a szponzori pénzek a csapathoz), így Rossi végül csak egy szabadedzésen ülhetett autóba. Az amerikai pilóta természetesen rosszul érezte magát a történtek miatt, de nem adta fel álmát, és bízik benne, hogy hamarosan tényleg meg fogja kapni az esélyt, amire vár:



 

"Annyira nem volt kemény a dolog, mint várnánk, mivel ez a lehetőség nagyon gyorsan jött, és éppoly gyorsan illant el. Versenyezni akartam, de végül nem tehettem semmit, így kár ezen panaszkodni, vagy bármi hasonlót csinálni. Így mennek a dolgok ebben a sportágban... De úgy érzem, megkapom majd a lehetőséget, csak azt nem tudom, hogy mikor. Lehet, hogy a semmiből jön, mint a múlt héten, de az is lehet, hogy előre tervezett dolog lesz. Mindenesetre nagyon bízom benne, hogy hamarosan egy teljes hétvégére megkapok egy ülést."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: