DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elindították a pert a Caterham kirúgott dolgozói

A csapat megfélemlítési próbálkozása ellenére a sereghajtó elbocsátott 38 dolgozója ma hivatalosan is jogi útra lépett korábbi munkaadójával szemben.

A Caterham csapat június végén került új kezekbe, a maláj Tony Fernandest svájci-közel-keleti befektetők váltották, Colin Kollesszal tanácsadói szerepben. Közvetlenül ezután rögtön elküldtek több mint három tucat alkalmazottat, akik úgy döntöttek, pert indítanak a csapat ellen, mivel annak eljárása a munkajogba ütközött. A Caterham válaszként beperelte a dolgozókat jó hírnevük megsértése miatt. A korábbi alkalmazottak azt állították, nem kaptak fizetést, amely az alakulat szerint nem volt igaz, emellett azt is kifogásolták, hogy a sértettek "Caterham F1 Team" néven, és nem a csapat mögött álló cég nevén hivatkoztak rájuk.

 



Ez azonban nem rettentette el a dolgozókat, akik ma benyújtották a keresetet a Caterhammel szemben. Közleményükből kiderül, hogy a fizetésük sem érkezett meg, amelynek az ígéretek alapján július 1. és 15. között kellett volna. "Sem az alkalmazottak, sem védőik nem kaptak semmiféle tényleges választ 2014. július 25-i levelükre" - áll még a közleményben.

 

"Reményünk az, hogy a Caterham konstruktív megbeszélést kezd az alkalmazottakkal és jogi képviselőikkel, így ezt az ügyet sikerül gyorsan és barátian megoldani" - áll a sértettek üzenetének végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: