DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg elnézést kért csapatától

Nico Rosberg és Lewis Hamilton továbbra is szabadon versenyezhetnek egymás ellen a 2014-es világbajnokságban, miután a Mercedes egy válságértekezlet során tisztázta a helyzetet a belgiumi ütközéssel kapcsolatban.

Pénteken, a Mercedes brackley-i központjában tartott megbeszélésen a két pilóta, valamint a csapat képviseletében Toto Wolff és Paddy Lowe jeelnt meg. Az egyeztetés során Rosberg elismerte felelősségét az ütközéssel kapcsolatban, amely a Belga Nagydíj második körében történt és elnézést kért a hibáért.

A Mercedes által kiadott közleményben a csapat tudatta, nem fognak csapatutasítást alkalmazni, de megfelelő fegyelmi intézkedéseket megtettek.

"A Mercedes-Benz továbbra is elkötelezett a kemény, korrekt küzdelem mellett, mert ez a legmegfelelőbb módja a világbajnokság megnyerésének" - olvasható a közleményben. "Ez jó a csapat, a rajongók és a Formula-1 számára. Lewis és Nico megértik és elfogadják a csapat egyes számú szabályát: nem szabad a csapat két autójának összeütközni a pályán. Egyértelművé tette a vezetőség, hogy újabb balesetet nem fognak eltűrni. De Nico és Lewis a mi pilótáink és hiszünk bennük."




Annak ellenére, hogy autójának első vezetőszárnya komolyabban megsérült, Rosberg a második lett Spa-Francorchamps-ban, míg Hamilton kiesett a versenyből.

Az eredménynek köszönhetően Rosberg előnye 29 pont Hamiltonnal szemben hét versennyel a szezon vége előtt.

"A Belga Nagydíj óta eltelt napokban sok időt gondolkoztam azon, hogy mi történt a versenyen és átbeszéltük a csapattal is a helyzetet" - közölte Rosberg a megbeszélés után. "Már sajnálatom fejeztem ki a baleset miatt, de Totóval, Paddy-vel és Lewis-zal lefolytatott mai egyeztetésünk után szeretnék továbblépni és vállalni a felelősséget. Csapattársakként az egyes számú szabály, hogy nem szabad ütköznünk, de sajnos pontosan ez történt. Ezért a hibáért elnézést kérek Lewis-tól és a csapattól. Szeretnék elnézést kérni a rajongóktól is, akiket megfosztottam attól, hogy lássák küzdelmünket az első helyért Belgiumban. Lewis és én egyértelmű utasítást kaptunk arról, hogyan versenyezhetünk egymással. Pilótaként a csapatért, a rajongókért és a Mercedes-Benzzért  tartozunk felelősséggel, tisztán kell versenyezni. Ezt a felelősséget nagyon komolyan vesszük. Várom már, hogy a szezon kemény, korrekt küzdelemmel záruljon a pályán és azon kívül is az Abu Dhabi-i verseny utolsó köréig."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: