DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Száraz pályás beállításokkal ment a McLaren

Szörnyen nehéz időjárási körülmények uralkodtak a Spa-Francorchamps pályán a szombati időmérő edzésen, de a McLaren két pilótája, Kevin Magnussen és Jenson Button óvatos vezetéssel a hetedik és a tizedik rajtpozíciót szerezték meg.

"A körülmények nagyon trükkösek voltak ma. Tény, majdnem kiestem a Q1-ben, mert mindkét első abroncsomat kockásra fékeztem az első körben az egyes kanyarnál, ez komoly alulkormányzottságot eredményezett és nem tudtam nyomni" - mondta el Magnussen. "De ennek ellenére sikerült továbbmenne, ez pedig rendben volt. Majd a Q2-n is túljutottam és a Q3-ban egészen jól mentem. Erős kört raktam össze, jó érzéseim voltak az autóban. Persze a hetedik pozíció nem fantasztikus eredmény, de nem is rossz a holnapi versenyre. Egyszerűen nem tudom kifejezni, mennyire szeretek vezetni itt. Csodálatos ezen a pályán menni versenyautóval. Nagyon szórakoztató, remélhetőleg holnap megvalósítjuk azt, amiért ide jöttünk, nevezetesen jó eredményt érünk el és sok pontot szerzünk. Nagyszerű lenne ez száraz verseny holnap."




"Egészen jó volt a Q3-ban az első köröm" - tette hozzá Button. "De amikor másodszor mentem ki a pályára az új intermediate abroncsokon, kissé szárazabb időben, a hegy tetején blokkoltak és ennyi volt. Egyenesen mentem és itt véget is ért köröm. Próbáltam folytatni, de ekkor már másfél másodperc volt a hátrányom, ezt pedig nem tudtam visszahozni. Egy olyan kör kellett volna, amelyen azt a köridőt érem el, amit szerettem volna, de ez nem sikerült, sajnálatos. Ami a holnapi napot illeti, jobban szeretném, ha száraz verseny lenni. Az eső itt mindig mindent elront, különösen az Eau Rouge-nál. Az első kör után mindig rettenetes, ha esik az eső, így azt mondom, jobb lenne egy száraz pálya. Jobb verseny lesz, ha száraz időjárás lesz, ez biztos."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: