DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel közelebb férkőzne a versenyen

Úgy tűnt, a Red Bull nagy lemaradásban lesz az ellenfelekhez képest Spában, ennek ellenére Sebastian Vettel az időmérő edzésen harmadik rajtpozíciót szerzett a Mercedes párosa mögött. A versenyen még közelebb lopózna hozzájuk.

Sebastian Vettel minimális különbséggel előzte meg Fernando Alonsót az időmérőn, így férkőzött be a legjobb három közé. Az edzéseken - amelyeken műszaki gondok miatt mindössze 20 kört teljesített - még úgy tűnt, a Ferrari és a Williams is a Red Bull előtt áll, így a négyszeres világbajnok örülhet rajthelyének. A Mercedestől azonban több mint 2 másodperc választotta el - ezt faragná le a holnapi futamon.

 

"Jobb dolog lenne előrébb állni, de a lemaradás meglehetősen nagy, ezért ez volt a maximum, amit kihozhattunk. Nagyon nehéz volt az esőben, főleg alacsony leszorítóerővel, de ennek az oka egészen egyszerű" - mondta Vettel az időmérő után, aztán elmagyarázta, miért választottak ilyen beállítást: "Tudtuk, hogy hátrányban vagyunk motorerőben, a Mercedes pedig magasabb szárnyállást használhat, és nagyon erős autójuk van idén."

 



"Nagyon sok leszorítóerő áll a rendelkezésükre, és azzal a szárnyállással az egyenesben is elboldogulnak. Ha mi is ugyanezt csináljuk, akkor hasonlóan teljesítünk a kanyarokban, az egyenesekben azonban jócskán lemaradunk. Esőben ez valószínűleg jobban árt nekünk, de holnap remélhetőleg közelebb kerülünk hozzájuk versenytempóban, közelebb, mint az utolsó pár futamon."

 

"A szezonom nem úgy alakul, mint ahogy reméltem, de még mindig vannak hátra versenyek. Azt hiszem, ma a maximumot nyújtottuk, és erős eredményre számítunk holnap" - zárta Vettel, aki a bajnokság hatodik pozícióját foglalja el, utoljára pedig a Kanadai Nagydíjon, június elején állt dobogóra. Egy évvel korábban ezen a pályán, a Belga Nagydíjon kezdődött el egészen a szezon legvégéig, 9 futamon át tartó rekorder győzelmi sorozata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: