DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: örülök, hogy nem a falban végeztem

Daniel Ricciardo kis híján elvesztette az irányítást az autója felett a Belga Nagydíj időmérőjének utolsó pillanataiban. Az ausztrál elismeri, hogy a kelleténél nagyobb tempóval érkezett a kanyarba, ám a megcsúszás ellenére is javított köridején és az 5. helyen végzett.

Spában a Red Bull két pilótája közül Sebastian Vettelnek sikerült jobban a kvalifikáció, noha a német számára a szabadedzések ezúttal sem múltak el problémamentesen. A négyszeres bajnok a 3. helyet tudta megszerezni, ám csapattársa annak ellenére is csak két tizedet vesztett hozzá képest, hogy a pálya utolsó gyors kanyarjában kicsúszott és csak nehezen tudta megfogni autóját a Q3 végén.

 

"Volt egy nehéz pillanatom a Blanchimont-ban, az a kanyar nagyon trükkös tud lenni esőben" - mondta a kétszeres futamgyőztes ausztrál. "A műfű mögötti részen állt a víz, és csak reménykedhettem benne, hogy az nem fog a falba dobni. Azon a részen ilyenkor nem tudunk átmenni a padlógázzal, mindig vagy elemeljük a gázról a lábunkat vagy egy kicsit rá kell lépnünk a fékre is. Ám tudva, hogy ez az utolsó köröm, talán túlságosan is merész voltam. Bizonyára veszítettem valamennyit emiatt, de ilyen körülmények között egyébként is lehetetlen tökéletes kört futni."

 



Ricciardónak 5. helyezése tudatában így sincs oka sajnálkozni, ráadásul szerinte azért alakult ki látványos, két másodperces különbség a Mercedes és a Red Bull között, mert csapata teljes mértékben a holnapra várt száraz időjáráshoz hangolta az autókat, emiatt voltak most híján a leszorítóerőnek.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: