DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton fájdalmas vereséget akar Rosberg számára

""Azt akarom, hogy a legjobb formáját nyújtsa, mert fájdalmasabb, ha úgy győznek le" - mondta Lewis Hamilton Nico Rosbergről. Részletek derültek ki a magyarországi események utóhatásáról.

A Sky Sports értesülései szerint - annak ellenére, hogy korábban eltérő hírek kaptak szárnyra - Hamilton és Rosberg, a csapat vezetői, Toto Wolff és Paddy Lowe társaságában csütörtök este ültek le először a Mercedes motorhome-jában, hogy beszéljenek a Hungaroringen történt eseményekről, a Hamilton által megtagadott csapatutasításról.

 

A Daily Telegraph információi szerint a magyar incidens után két nappal Hamilton e-mailt írt Wolffnak és Lowe-nak is, amiben azt kérte, tisztázzák a jövőbeni csapatutasítások körülményeit. A hármas telefonon egyeztetett - Rosberg tehát ebben a megbeszélésben nem vett részt -, a Mercedes pedig ezután nyilatkozta a médiának, amiről mi is beszámoltunk: a jövőben senkinek sem kell elvennie a lábát a gázról, csak akkor adnak ki utasítást, ha a hátrébb levő versenyző egyértelműen gyorsabb az előtte haladónál.

 



"Nem tudok sok mindent mondani, vagy tenni, amivel ő elégedett lenne. Én nem gondolom, hogy bármit is tanultam volna ott. Csak kiálltam magamért" - mondta Hamilton az újságíróknak Spában. "Nem érzem úgy, hogy bármit mondanom kellene neki. Nem igazán szóltam bele a versenyébe, ő sem került hozzám közel, hogy előzni tudjon."

 

"Megkérte a csapatot, hogy üljünk le. Azt hiszem, le fogunk ülni később, mi négyen. Ő meg akarja beszélni. Ellenben én azt gondolom, ez már a múlt, vége és kész. Egyértelmű, és ebben a helyzetben nincsen rossz és jó" - nyilatkozta Hamilton még a csütörtök esti megbeszélés előtt.

 

Rosberg ugyanakkor kevésbé volt közlékeny, a csütörtöki sajtótájékoztatón - szintén még azelőtt, hogy a négyes megbeszélésre sor került -, nem volt hajlandó részleteket elárulni se véleményéről, se arról, miben állapodott meg a csapattal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: