DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean tudja, miért nem megy Raikkönennek

Romain Grosjean az együtt töltött évek tapasztalatai alapján sejti, hogy mi hátráltathatja idén Kimi Raikkönent. Elmondta még, hogy egykori csapattársa a teljesítményével sokat hozzá tudott tenni a Lotus eredményeihez, viszont nem lehetett vele az apaságról beszélgetni - ellenben Pastor Maldonadóval.

Raikkönen 2012-ben a Lotusszal tért vissza a Formula-1-be, ahol két éven keresztül a szintén némi kihagyás után érkező Grosjeannal két évet töltöttek együtt. A finn jó érzékkel a tavalyi szezon végén elhagyta az idén küszködő csapatot, ám dolgai a Ferrarinál sem mennek sokkal jobban, ahol eddig látványosan elmarad Fernando Alonso mögött. A francia viszont ezen nem lepődik meg.

 

"Tudom, hogy mik azok a dolgok, amiket nem szeret, és úgy gondolom, hogy az idei gumik nem igazán fekszenek neki" - mutatott rá Grosjean. "Szereti, ha stabil az autó eleje, és ezek az abroncsok nem adják meg neki ezt az érzetet. Nehéz megmagyarázni, de az ilyenek egy kicsit megrendítik az ember bizalmát az autóban."

 



Amikor arról kérdezték, Raikkönennel vagy jelenlegi csapattársával, Maldonadóval jön-e ki jobban a Lotusnál, a francia egy érdekes szempontot vetett fel.

 

"Eléggé különböző a két kapcsolat. Pastor rendes srác, ráadásul ő is apa, így a pályán kívül is van beszédtémánk. Kimivel viszont ezen a téren nem volt közös tapasztalatunk" - mondta viccesen a francia, akinek Sacha nevű fia tavaly csak pár hónappal korábban született Victoria Maldonadónál.

 

"Ami a munkakapcsolatot illeti, az viszont nagyon hasonló mindkét esetben, noha Pastorral valamivel többet beszélgetek az eligazításokon, mint Kimivel tettem. Kimi remekül teljesített autóban, ezért jó volt, hogy a csapatban tudhattuk őt."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: