DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Duplapontos mexikói futamot szeretne az FIA képviselője

A közönség örömmel fogadta a Mexikói Nagydíj 2015-ös visszatérésének hírét, ám egyre több olyan hír és javaslat lát napvilágot, amelyek hamar elfojthatják ezt a lelkesedést.

Az már biztos, hogy a pálya vonalvezetésén néhány jelentősebb átalakítást végeznek, hogy az F1-es futamnak legutóbb 1992-ben otthont adó Autodromo Hermanos Rodriguez megfeleljen a kor követelményeinek. Többek között a célegyenesre rávezető nyújtott jobbos kanyart, a pálya jellegzetességének számító Peraltadát is át fogják szabni, aminek sokan nem örülnek. Jose Abed, a Motorsport Világtanács Mexikót képviselő tagja azonban a Grupo Formula rádiónak kifejtette ennek szükségességét.

 

"Mindenekelőtt a régi, döntött kanyar túl veszélyes, a másik ok pedig az, hogy férőhelyet kell biztosítanunk további 40 000 nézőnek" - mondta.

 



Abed azonban egy még ennél is hátborzongatóbb javaslattal is előállt. A Mexikói Nagydíj vélhetően a szezon vége felé kerül majd sorra az austini versennyel párban, ezáltal pedig adja magát a helyzet: "Talán a szezonzáró is Mexikóba kerülhet - dupla pontokkal" - mondta ki a varázsszót a képviselő.

 

Az F1 világa már előre tart az idei Abu Dhabi Nagydíjtól is, amelyen először alkalmazzák majd a duplapontos szabályt. És mivel a jövő évi tervezetben sem szerepel ezen előírás törlése, 2015-re is csak akkor szabadulhatunk meg tőle, ha azt a csapatok teljes egyetértéssel emellett döntenek. 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: