DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Panasz Maldonadóval szemben

Pastor Maldonado, akit sosem óvatos és hibátlan vezetéséről ismertek, a Magyar Nagydíjon ütközött Jules Bianchival. A Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon kritizálta a venezuelai versenyzőt.

Jules Bianchi és Pastor Maldonado a 14. pozícióért csatáztak - a hátrébbról induló venezuelai akarta áthámozni magát riválisán - amikor a 16. körben ütköztek. Bár a bokszutcába kellett látogatniuk, a versenyt mindketten folytatni tudták, Maldonado a 13. helyen, Bianchi két pozícióval mögötte ért célba.

 

"Nagy kár volt Jules számára, mivel jó pozícióban állt a verseny szempontjából. Maldonado egyértelműn gyorsabb volt nála akkor, Jules helyet is hagyott neki, többet nem is hagyhatott volna, és még így is sikerült nekimennie" - mondta Lowdon a crash.net-nek. "Jules nem húzott rá, és semmi hasonlót nem tett. Nagyon sajnálatos, mert elront két versenyt, és hihetetlenül sokat veszíthettünk volna el." A Marussia két pontot gyűjtött a szezon során eddig, míg a múltban a középmezőny élén megszokott Sauber egyet sem: Lowdon istállójának minden egyes pozíció számít.

 



Bianchi attól tartott, az ütközés a versenyébe kerül. "Nagyon nehéz futam volt, mivel több mint 50 körön keresztül sérült autóval kellett versenyeznem, szörnyű egyensúllyal. Maldonado a semmiből érkezett és eltalált oldalról. Nagyon féltem, hogy kiesem a versenyből, mert tudtam, hogy ezen a futamon nagyon sok lehetőséghez lehet jutni" - magyarázta a francia pilóta.

 

Pastor Maldonado is nehéznek értékelte a nagydíjat: "Sokat küszködtem a tapadással, a pálya felülete nagyon csúszós volt. Az egyenesben nem tudtunk közel kerülni az előttünk levő autókhoz, ami miatt nehéz volt előzni, és ezen a pályán nincs sokkal több más előzési pont. A fontos dolog, hogy mind a 70 kört teljesítettünk, ezzel sok információt gyűjtöttünk, hogy további fejlesztéseket végezhessünk az autón" - mondta a versenyző, aki nem beszélt a Bianchi-incidensről. Kobayashi azonban saját verseny utáni nyilatkozatában megemlítette, kis híján eltalálta a megpördülő autókat.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: