DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton autóját teljesen újjá kell építeni

Mivel tartalékautók már régóta nincsenek a Formula-1-ben, a Mercedes kénytelen a nulláról építeni egy új autót Hamiltonnak a tegnapi tüzet követően.

A Mercedes istálló technikai ügyvezetője, Paddy Lowe a német Auto Motor und Sport magazinnak nyilatkozva elárulta, hogy Lewis Hamilton autójának tegnapi tűzesetében számos alkatrész súlyos károsodást szenvedett, így a brit gyakorlatilag egy teljesen újjáépített autóval vág majd neki a Magyar Nagydíjnak. A Mercedes megszegte a parc fermé-szabályt, azaz Hamilton kénytelen lesz majd a bokszból rajtolni az autóval, melyen a szerelők rengeteget dolgoztak, hogy gyakorlatilag a nulláról felépítsék egy tartalék monocoque használatával.



 



 

"Ki kellett vennünk az autót a parc ferméből, hogy időben készen legyünk, és az alapoktól újjá kellett építenünk. Később majd megnézzük, mely alkatrészek élték túl a tüzet" - mondta Lowe. Ez azért is fontos, mert Hamilton nem áll valami jól az erőforrás-egységeket tekintve, immár a negyedik csomagot kellett beszerelni az autójába a maximális ötből. Ez azt jelenti, hogy a szezon hajrájában, így a duplapontos zárófutamon is könnyen meghibásodás vagy rajtbüntetés fenyegetheti 2008 világbajnokát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: