DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes megérti a Hamilton miatt háborgókat

4:1 - ennyivel ""vezet" Lewis Hamilton Nico Rosberggel szemben az idei műszaki meghibásodások számát illetően, mint azt a Mercedes ügyvezetője, Toto Wolff is megjegyezte. A rajongók összeesküvés-elméleteket gyártanak, a szakember pedig át is tudja érezni a helyzetüket.

Hamiltont Ausztráliában és Kanadában a verseny, Hockenheimben és egy hétre rá a Hungaroringen pedig az időmérő feladására kényszerítette egy-egy különféle eredetű meghibásodás. A brit legújabb balszerencse-sorozata pedig éppen egybeesik azzal az időszakkal, amikor a médiában és a rajongók között is egyre többen kezdenek arra gyanakodni, hogy a Mercedes egy német pilóta bajnoki címének örülne leginkább, ezért ha tudat alatt is, de jobban odafigyelnek Rosberg autójára.

 

A közösségi médiát persze már az a rövid idő alatt is elárasztották a különféle rosszmájú elméletek, amíg Wolff a bokszutcai irányítóközpontból a Mercedes motorhome-jába ért, ahol pedig így reagált a helyzetre:  

 

"Lewisnak rengeteg rajongója van, akiket természetesen kiborít, hogy technikai gondok miatt marad alul Nicóval szemben" - mondta a szakember a média képviselői előtt. "Ugyanúgy, ahogy mi is zaklatottak vagyunk emiatt a csapatban, hiszen azt akarjuk, hogy a bajnoki csata az utolsó versenyig tartson közöttük. Mi is azt szeretnénk, ha a két autó a pályán küzdene meg egymással, és nem a megbízhatóság döntene közöttük. Tehát teljes mértékben meg tudom érteni a bosszankodókat."   

 



"Nekünk pedig nagyon komolyan kell vennünk ezt a dolgot, és muszáj megoldanunk a technikai gondokat. Nemrégiben létrehoztunk egy új csoportot, akik a minőségellenőrzéssel foglalkoznak. Ez különösen azért volt fontos, mert a problémák különböző területeken ütik fel a fejüket: egyszer a karosszériával, máskor a hajtáslánccal, Hockenheimben pedig a fékekkel volt gond."

 

Noha a Hungaroring jóval kevesebb lehetőséget nyújt az előzésre, mint a múlt héten a német pálya, Wolff szerint most is van esély Hamiltontól egy az ottani harmadik helyhez hasonló eredményre.

 

"Őszintén szólva nem zárnám ki a dobogót, hiszen eddig nagyszerű tempót diktált a hétvégén, és ha a többiektől eltérő stratégiáját is jól kidolgozzuk, ez is benne lehet a pakliban" - vélekedett.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: