DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: Nem olyan az autóm, mint Bottasé

Felipe Massa azzal magyarázta csapattársához mért jelentős időhátrányát a Magyar Nagydíj kvalifikációja után, hogy az ő Williamsére alkatrészhiány miatt egy régebbi padlólemez került fel.

A brazil mostanság hadilábon áll a szerencsével. Valtteri Bottas sorra halmozza a dobogókat, ő azonban a legutóbbi két versenyen semmit nem tudott tenni, hiszen Silverstone-ban Kimi Raikkönennel, Hockenheimben pedig Kevin Magnussennel ütközve már az első körben kiesett.

 

Massa elmondása szerint ráadásul mindennek a Magyar Nagydíjon is érződik a hatása, a mindkétszer alaposan megrongálódott autóhoz ugyanis a Williamsnek már nem maradt tartaléka az összes új fejlesztésű alkatrészből.

 

"Nem ugyanolyan az autóm, mint a csapattársamnak, ami egyértelműen hatással van a teljesítményemre" - árulta el az időmérő után Massa a sajtó képviselőinek, köztük a formula.hu-nak. "Az elmúlt időben többször is összetört az autóm, ezért most csak olyan padlólemezt tudtunk rá felrakni, amit legutóbb Kínában és Barcelonában használtunk."

 



Massa ezzel együtt is az előkelőnek mondható 6. rajthelyet szerezte meg, mindössze három pozícióval Bottas mögött, a közöttük lévő különbség azonban kilenc tizedmásodperc volt. A brazil elismerte, hogy a forgalom miatt is benne hagyott egy kicsit a körében, és valóban, pár perccel később a Williams teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley egy gyors fejszámolást követően ki is kalkulálta, hogy pilótája az 1:24,2 helyett 1:23,7-et is futhatott volna, ami eggyel jobb pozíciót érne most számára.

 

Smedley rámutatott továbbá, hogy a Massánál felmerült alkatrészhiányról a német és a magyar futam közötti rövid idő okolható, és mind ő, mind pedig a brazil biztosak benne, hogy a nyári szünet utánra teljes mértékben megoldódik a helyzet a tartalékokkal.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: