DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bianchi megcsinálta: Ismét Q2-ben a Marussia

Jules Bianchi idén már másodszor vitte be a Q2-be a Marussiát, s e ritka bravúr annak fényében még nagyobb eredmény, hogy milyen nehezen indult számukra a hétvége.

A silverstone-i teszten Kimi Raikkönent helyettesítő, s alighanem kimondva-kimondatlanul is előbb vagy utóbb a finn versenyző helyére pályázó Jules Bianchi idén már másodszor alkalommal tudta a Q2-be vinni a Marussiát - ezzel épp Raikkönent kitaszítva az edzés második szakaszából. Bianchi természetesen nagyon büszke a csapat számára igen ritka sikerre, arra pedig különösen, hogy mindezt száraz körülmények közt érte el, bár hozzá kell tennünk, hogy Maldonado és Hamilton műszaki hibája, valamint a Ferrari elhibázott taktikája is közrejátszott a sikerben.



 

Persze egy ilyen eredmény egy Marussia-pilótától mindenképpen nagyszerű, különösen azok után, hogy a hétvége igen nehezen indult, a szabadedzéseken úgy tűnt, még a Caterhammel is gondja lehetett a Marussiának. "Nagyon-nagyon örülök, hogy a 16. helyről kezdhetem meg a versenyt, miután ismét sikerült a Q2-be jutnom, ráadásul szárazon, nem pedig trükkös körülmények közt" - mondta a francia az edzés után.



 



 

"Nem indult a legjobban a hétvége, de megdolgoztunk a mai eredményért. Az első köröm nem volt olyan jó, hibáztam is, a második viszont tökéletesen sikerült, így idén másodszor bent vagyunk a Q2-ben, ami számomra és a csapat számára is remek. A holnapi verseny nem lesz könnyű, de remélem, jól sikerül majd" - mondta Bianchi, aki monacói kilencedik helyének köszönhetően csapattársa és a két Caterham mellett a szintén 0 pontos Maldonadót és a két Saubert is megelőzi a bajnoki pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: