DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso ódákat zengett Ricciardóról

Fernando Alonso kíméletlen küzdő hírében áll, de már azt is többször bizonyította, hogy képes elismerni riválisai teljesítményét, ha azok kemény, de tisztességes csatára késztetik. Most is így tett.

A hockenheimi futamot követően Daniel Ricciardo került a radarjára, akivel a verseny utolsó szakaszában körökön át kiélezett harcot vívott. A páros oda-vissza előzgette egymást, és a spanyol végül kevesebb mint egy tizedmásodperces előnnyel végzett előrébb, megkaparintva ezzel az 5. helyet.

 

"Daniel egy újabb meglepetés Ausztráliából, szerintem hihetetlenül jól teljesít. Azt hiszem 7:3-ra áll az időmérők tekintetében Sebastiannal szemben, amire bizonyára nem sokan számítottak" - mondta a spanyol a futamot követően.

 



"Fantasztikusan vezet, és a versenyen is nagyon okosan csatázott - mindig a szélárnyékomba húzódott, miután megelőztem, majd nagyon későn bújt ki, későn fékezett, de egyszer sem vétette el a kanyart. Nagyon-nagyon intelligens, aki mindig tiszteletben tartja a szabályokat."

 

A páros nem csak a pályán vív kiélezett küzdelmet, hanem a pontversenyben is, ahol Ricciardo jelenleg a tabella 3. helyen kilenc ponttal vezet Alonso előtt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: