DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton azt hitte, Button el akarja engedni őt

Idén már nem először végzett három Mercedes motorral szerelt autó az első három helyen, ezúttal viszont Valtteri Bottasnak sikerült beférkőznie a gyári csapat két autója közé. A mezőny végéről érkező Lewis Hamilton kalandos utat járt be, és elismeri, hibát vétett Jenson Button megelőzése során.

Hamilton az időmérős fékhiba és azt ezt követő váltócsere után csak a 20. helyről várhatta a rajtjelet, ám végül 17 pozíció javítása után a harmadikként intették le. Látványos felzárkózása ellenére azt azért kicsit sajnálja, hogy a végén már nem bírt a Williamsszel, hiszen így további három pontot veszített a bajnokságban, és most Rosberg 14 egységgel vezet előtte.

 

"Mindent megtettem ma, amit csak lehetett. Nagyon nehéz volt biztonságosan áthámozni magam a mezőnyön, és össze is ütköztem Jensonnal. Tényleg azt hittem, hogy nyitva hagyta az utat az előzéshez, mert például a legutóbbi futamon is ezt tette. De az én hibám volt, rosszul ítéltem meg a helyzetet. A végén nehézségeim voltak az előzéssel, a Williams ugyanis rendkívül gyors volt az egyenesben, de végül örülök, hogy gyűjtöttem ma néhány pontot" - mondta Hamilton a dobogón.

 



Bottas a spielbergi 3. és a silverstone-i 2. hely után most ismét az ezüstös pozícióban zárt, az egyetlen komoly veszélyt pedig csak Hamilton jelentette számára a 67 kör során.

 

"Nagyon örülök, hogy zsinórban harmadszor is a dobogón állhatok" - mondta Bottas, aki a bajnoki tabella 5. helyét foglalja el. "Ezek a srácok ma is nagyon gyorsak voltak, de boldoggá tesz, hogy legalább az egyiküket magam mögött tudtam tartani. Egyáltalán nem volt könnyű, a mérnököm rengeteg információt adott azzal kapcsolatban, hogy milyen beállítást alkalmazzak a motorra és mennyire keményen nyomjam."

 

Nico Rosbergnek azonban tényleg semmi aggódnivalója nem volt az élen, és úgy nyert 20 másodperces előnnyel, hogy egyértelműen sokkal erősebb tempót is diktálhatott volna.

 

"Nagyszerű érzés hazai pályán győzni, igazán különleges nap ez számomra. Nyakunkon a következő futam, de ma este mindenképpen szakítok időt az ünneplésre, folytatva a labdarúgó világbajnokság után megkezdett sorozatot. Ami a következő versenyt illeti, várom már Magyarországot, hiszen a jelenlegi autónkat különösen élvezetes vezetni" - mondta boldogan az idei negyedik győzelmét arató német.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: