DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jó emlékekkel várják a Toro Rosso pilótái Németországot

A hockenheimi pályára csak minden második évben látogat el a Formula-1-es mezőny, mivel a Német Nagydíjat a Nürburgringgel váltva rendezik.

A Scuderia Toro Rosso az elmúlt versenyeken jó teljesítményt nyújtott az STR9 kódjelű autóval és bizakodva várhatják a szezon tizedik futamát. A jó teljesítményt különböző karakterű pályákon sikerült elérni, Monacóban, Kanadában, Ausztriába és Angliában. A Hockenheimringen különböző kanyartípusok találhatók, lassú, közepes és nagy sebességű, amely magas leszorítóerőt igényel és a Pirelli lágy, valamint szuperlágy keverékének működése kulcsfontosságú szerepet kap. A gumiválasztás egészen agresszív erre a pályára, különösen, ha a megszokott meleg időjárás lesz tapasztalható a hétvégén. De jó esély van a felhőszakadásra is. Előzni relatíve könnyű, különösen a hatos, hajtűkanyarnál.

"Nagyszerű pálya, a stadionrész a kedvencem, a jobbos kanyar és a hajtűkanyar, amely fantasztikus rész Formula-1-es autóban: az egész kört úgy teljesíted, hogy a pálya ezen szakaszát várod!" - mondta el Vergne. "Ha a pálya végig ilyen lenne az fantasztikus lenne. A vonalvezetés többi része egyenest is tartalmaz, amely elég hosszú az előzéshez. Tény, nagyon kevés előzési lehetőség van itt. Ilyen például a gyors egyes kanyar, amely a pilótától valódi bátorságot igényel.




"Jó emlékeim vannak erről a versenyről, tavaly a Formula-3-ban pole-pozíciót szereztem" - tette hozzá Kvjat. "Lendületes pálya, néhány gyors egyenessel, kemény féktávokkal, különösen igaz ez a híres hajtűkanyarra, ahol előzni lehet, gyors kanyarok vannak és a stadionrész, ahol sok néző foglal helyet. Tetszik a vidéki helyszín és az erdők, amelyet mindig többre értékelek, mint a zajos várost. Ez egy klasszikus európai pálya, sok leszorítóerőt igényel. Néhány hosszú egyenes is van, de nem itt lehet igazából köridőt találni. Sokkal inkább a jó stabilitás, ami szükséges a kanyargós részeken."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: