DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Albers: Tudjuk, hogy nem leszünk világbajnokok

A Caterhamnél komoly fejlesztésekkel készülnek a Belga Nagydíjra, de tudják, hogy nem lesz egyszerű dolguk, ha el akarnak mozdulni a mezőny végéről.

A Caterham csapatánál történt tulajdonosváltás előrelépést jelenthet a csapat számára, hiszen a befektetőknek köszönhetően a kiscsapat komoly fejlesztésekkel készülhet, melyek valószínűleg a Belga Nagydíjra készülhetnek el. A leafieldi istállót egy svájci és közel-keleti csoport vásárolta meg, s most az a legfontosabb cél, hogy a bajnoki tizedik (esetleg kilencedik) pozíciót megszerezzék a Marussia és/vagy a Sauber megelőzésével, ami az évvégi elszámolásnál több tízmillió fontot jelenthet.



 

Az újonnan kinevezett csapatfőnök természetesen igyekszik reálisan látni a mezőny jelenlegi leggyengébb csapatának helyzetét: "Igen, fejlesztéseket szeretnék, igen, a lehető a leggyorsabban" - mondta az egykori F1-es Albers az Autosportnak. "Nem lesz egyszerű, mivel ez rengeteg pénzbe kerül, de dolgozunk rajta. Persze nem mondhatom, hogy világbajnokok leszünk, mert ez marhaság lenne. Realistának kell maradnunk, ki kell alakítanunk egy egészséges helyzetet, ami biztosítja a túlélést, ezt követően építkeznünk kell. Számomra az a legfontosabb, hogy elfogadható áron sikerüljön a legtöbbet fejlesztenünk."



 



 

Albers arról is beszélt, hogy tisztában van vele, kinevezése mekkora meglepetést okozott mindenkinek: "Imádtam, hogy az emberek mennyire meglepődtek, hogy mit keresek itt. Ha nem hittem volna ebben a dologban, akkor nem kezdtem volna bele. Nagy kihívás lesz, kemény és nehéz, de készen állok a harcra, akárcsak az engem körülvevő csapat" - mondta a holland, aki reméli, hogy sikerül a Caterhamet a kívánt magasságba emelnie:



 

"Hogy megmentettem a csapatot? Még nem mentettem meg semmit! Azt hiszem, van esély rá, hogy fordítsunk a szerencsénken és jó dolgokat csináljunk, de most nehéz napokat élünk át, mivel kiderült, hogy a dolog kissé bonyolultabb, mint eredetileg gondoltuk. Sok meglepetés vár még ránk..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: