DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari tesztelői nem örülnek a 2015-ös csökkentésnek

A Ferrari tesztversenyzője, Pedro de la Rosa és juniorpilótája, Jules Bianchi is szomorú a szezonközi tesztek számának csökkentése miatt.

Miután az idei évre kibővítették a szezonközi tesztek számát, az FIA jövőre ismét lefelezi azt, majd a tervek szerint 2016-ra teljesen megszünteti az idény közbeni gyakorlást. A Ferrari fejlesztőpilótája, a spanyol Pedro de la Rosa, aki kedden ülhetett be először az F14T-be, úgy érzi, ezzel a döntéssel határozottan rossz irányba halad az egész Formula-1:



 

"Ez egy komoly csalódás minden versenyző számára, ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon helyes irányba halad-e a dolog" - mondta de la Rosa. "Minden héten úgy jövök el Maranellóból, hogy két napot ültem a szimulátorban, miközben ott egy Fiorano nevű remek pálya, amin egy árva autó sincs" - folytatta a spanyol.



 



 

"A szimulátor segít edzésben maradni, de köze nincs egy igazi autóhoz. Úgy érzem magam, mintha egy teniszjátékos nem edzhetne nap mint nap, aztán meg bedobnák a wimbledoni döntőbe, hogy játsszon Djokovic ellen. Az milyen érzés lenne? Azért érzek így, mert a többi srác kéthetente versenyez, én viszont nem. Csalódott vagyok a csökkentés miatt, mert ez a hozzám hasonló versenyzők eltűnéséhez vezet majd, és ahhoz, hogy nem jönnek majd a fiatalok. Az egész sportnak jó lenne, ha engedélyeznék a tesztelést."



 

A Ferrari ifjú növendéke, a Marussiánál pallérozódó Jules Bianchi, aki a teszt szerdai napján ülhetett autóba, így nyilatkozott a csökkentésről: "Nagy kár érte, mivel tesztelni remek dolog. Számomra ez igen fontos, mivel minden sportágban akkor edzel, amikor akarsz, az F1-ben viszont nem teheted ezt meg, mivel nagyon drága... El kell fogadnunk a változást, bár nem lesz könnyű."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: