DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Nem küldtük el Buttont!

A McLaren határozottan cáfolta azt az értesülést, miszerint Jenson Buttonnal már közölték, hogy nincs maradása a csapatnál.

Futótűzként terjedt el a pletyka a silverstone-i paddockban, miszerint Ron Dennis már közölte Jenson Buttonnal, hogy 2014-et követően már nem számít a szolgálataira. 2009 bajnoka, akinek a múlt héten Dennis a médián keresztül azt üzente, hogy próbálkozzon keményebben, a Speed Weeknek adott interjújában leszögezte, hogy nem beszélhet a jövőjéről: "A szerződésemről semmit nem mondhatok. Ahogy egyetlen más versenyző sem" - mondta Button.



 

A McLaren egy szóvivője határozottan cáfolta azt az értesülést, hogy Buttont elküldték volna. Ráadásul könnyen lehet, hogy erre nem is kerül sor, hiszen Eric Boullier minapi nyilatkozatából egyáltalán nem tűnik biztosnak, hogy az Alonso-Vettel-Hamilton trió (legalább) egyikének megszerzését a McLaren feltétlenül már jövőre szeretné megvalósítani:



 



 

"Jelenleg csak arra a vagyunk kíváncsiak, milyen a jelenlegi helyzetük" - mondta az egyeztetéssel megbízott Boullier, majd így folytatta: "A teljes csomag a fontos, szó sincs arról, hogy feltétlenül világbajnok pilótát akarunk" - mondta, ám ha jobban belegondolunk, ez a mondta Buttonnak éppúgy jelenthet jót és rosszat is...



 

A McLarenné jelenleg a legfontosabb az, hogy technikai téren előrelépjenek, a sztárpilóta pedig jöhet ezt követően is: "Nem akarhatjuk ezt, amíg az autónk két másodperccel lassabb a legjobbnál. Nemcsak drága lenne, de a helyzetet is nehéz lenne kezelni... Szóval majd akkor döntünk, amikor már mindenki készen áll."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: