DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjeant a sárga zászló, Maldonadót az üzemanyag hátráltatta

Romain Grosjean a 11., Pastor Maldonado a 15. helyen zárta a változékony időjárási körülmények között megrendezett időmérő edzést Silverstone-ban.

Mindkét pilóta probléma nélkül továbbjutott a Q1-ből, de a Q2-ben a sárga zászló miatt az utolsó gyors körökben vissza kellett venni.

A Renault Sport F1 felel az üzemanyag-fogyasztás kiszámolásáért és Pastor autóján rosszul számolták ki a mennyiséget, ezért az autóba nem került elegendő üzemanyag ahhoz, hogy be tudja fejezni utolsó körét.

"Jó edzés volt számomra, a trükkös időjárás ellenére - természetesen az eső jót tett kertemnek! A Q1 trükkös volt, de szerencsére jó időben használtuk a slick abroncsokat" - mondta el Grosjean. Sajnos a Q2-ben a hatos kanyarnál sárga zászlót kaptam, máskülönben azt hiszem, a Q3-ba juthattam volna. Az autó jó volt az időmérő edzésen a hétvége korábbi részéhez képest és ez nagyon fontos számunkra. Mindenki jó munkát végzett, keményen dolgozott és most az autó olyan, amilyet szeretnék. Remélem, holnap is így lesz és keményen tudunk harcolni a pontszerzésért."




"Az időmérő edzés második szakaszában elfogyott az üzemanyag, ezért kellett megállnom a pályán" - tette hozzá csalódottan Maldonado. "A csapat vizsgálja, mi történt, máskülönben az autó rendben volt és jó lehetőségünk volt az első tízbe kerülni. A sebesség ehhez már délelőtt adott volt és az autó azt tette, amit akartam. Jó stratégiánk volt a nehéz időjárási körülményekre, így természetesen kissé csalódott vagyok a rajthely miatt. Most arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a holnapi versenyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: