DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Kolles visszatérhet, de mi lesz így a Forza Rossával?

Sajtóhírek szerint az elmúlt években egy zsarolási balhéba is belekeveredő Colin Kolles nem az F1-be tartó román csapatnál, hanem a Caterhamnél köthet ki.

Egészen mostanáig tényként kezelhettük, hogy a HRT és a Force India korábbi csapatfőnöke, a román származású Colin Kolles a Forza Rossa-projekttel térhet vissza a Formula-1-be - a Ferrari támogatásával és román tőkével érkező csapat jelenleg az FIA zöld jelzésére vár. A legújabb hírek viszont arról szólnak, hogy Kolles már jóval előbb, akár egy héten belül ismét munkába állhat, méghozzá az idei szezon sereghajtójánál, a Caterhamnél.



 

A német Bild állítása szerint a 46 esztendős Kolles, aki tavaly egyes értesülések szerint megzsarolta Toto Wolffot, azaz nem mondható valami egyszerűnek az F1-es előélete, az egyre mélyebbre jutó kiscsapatnál a motorsport-tanácsadó szerepét töltheti be a nagy átalakulást követően. Ezt a folyamatot az alapító tulajdonos, Tony Fernandes indította el, akinek távozása tényként kezelhető, s a feltételezések szerint svájci arabok veszik át a csapatot, és annak 20 millió eurós adósságait.



 



 

Kolles szerepe pedig nagyon is fontos ebben a történetben, ezt hangsúlyozta a Bild riportja is: "Kolles van a háttérben, ő mozgatja a szálakat. Szeretné a Caterhamet egy kicsit rendbe tenni, hogy legalább a tizedik helyet megszerezzék a bajnokságban, így részesüljenek Ecclestone televíziós kasszájából" - írja a lap, mely azt is tudni véli, hogy az új tulajdonosok háttérben kívánnak maradni, a bejelentésre viszont napokon belül sor kerülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: