DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: A Renault teljesítménye elfogadhatatlan

Vajon meddig tart a hazai versenyén csúfosan leszereplő Red Bull türelme?

A Red Bull istálló története során először hazai pályán, Ausztriában versenyezhetett, ám a teljesítmény a legszerényebb elvárásokat is alulmúlta: az autó nem volt versenyképes, az előző futamot megnyerő Daniel Ricciardo mindössze négy ponttal távozott, Sebastian Vettel pedig ennél is rosszabbul járt, hiszen a második körben megállt az autója, végül pedig kiesett. A problémát az erőforrás okozta, így ez csak tovább erősítette a Red Bull sajátgyártású turbómotorjáról szóló pletykákat.



 

A négyszeres világbajnok ezzel a kieséssel immár maga is lemondott arról, hogy az idei szezon is az övé lesz: "Nem kell zseninek lenni ehhez" - utalt Vettel a bajnoki cím matematikai valószínűtlenségére. "Nem szerzek pontot, miközben a Mercedes tökéletes munkát végez..." - tette hozzá a csalódott német az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva. Helmut Marko ennél jóval sarkosabban fogalmazott, katasztrófának nevezte a Red Bull hazai versenyét.



 



 

A csapatfőnök, Christian Horner nevén nevezte a probléma forrását: "A megbízhatóságuk és a teljesítményük is elfogadhatatlan, ezen változtatni kell a Renault-nál. Nem mehet így tovább a dolog, ez a Renault-nak sem jó és a Red Bullnak sem. Valaminek történnie kell!" - mondta Horner, ezzel mintegy olajat öntve a tűzre. A Renault esetleges lecseréléséről a brit csapatfőnök így nyilatkozott: "Egy Red Bull-szintű csapatnak jó néhány választása van, de szeretnénk biztosítani, hogy hosszú távon is versenyképesek legyünk."



 

Persze azt, hogy a Spielbergben mutatott teljesítmény nincs rendben, a Renault-nál is pontosan tudják, hiszen még a motorgyártó tanácsadója és nagykövete, Alain Prost is elismerte, hogy ez így kevés: "Egyáltalán nem néz ki jól a helyzet, tudom, hogy változásra van szükség" - idézi a négyszeres bajok franciát a Spiegel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: