DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean pontokért megy a számára ismeretlen pályára

A Lotus franciája még sohasem versenyzett a Red Bull Ringen, ám az új helyszínen gyarapítaná eddigi nyolc pontjának számát.

A Lotus baljós szezonkezdete után Romain Grosjean nyolcadik helyet ért el Spanyolországban és Monacóban, pontszerző sorozata azonban megszakadt Kanadában a hátsó szárny meghibásodása miatt. Grosjean nem elégedett a végkifejlettel, és az osztrák versenypályán visszatérne a legjobb tíz közé.

 

"Az ember sosem szereti félbehagyni a versenyzést, ezért nem volt jó. A futamnak azonban egészen izgalmas lett a vége, legalább azt meg tudtam nézni!" - állnak a 28 esztendős pilóta szavai a csapat hivatalos oldalán. "A célunk az lesz, hogy a pontszerző helyekért folyó csatában vegyünk részt, ezért tennünk kell arról, hogy nem lesz több gond az autóval. Egyértelműen előreléptünk már a tempó és a megbízhatóság terén is, ezért bosszantó, hogy közbejött a hátsó szárny hibája. Újabb leckét tanultunk meg."

 



"A nagydíj lesz az első tapasztalatom ezen a helyszínen, ami egy nagyszerű módja egy új pálya megismerésének. Szórakoztatónak tűnik egy kör a sok nagysebességű résszel és kevés lassú szakasszal - ezek idén nem kedveztek az autónknak. A pálya valamennyire hullámzik is, ami igazi csemege egy versenyző számára. Ha lejtő vezet a kanyarba, akkor máshogyan kell menni, mint amikor emelkedőn közelítjük meg, Spielbergben pedig mindkettő van közülük."

 

Bár még sosem versenyzett a helyszínen, Grosjeannak számtalan lehetőség rendelkezésére állt, hogy megismerje a pályát. "Sokat segít a szimulátor, fedélzeti kamerás felvételek, adatok és előrejelzések elemzése a mérnökökkel, és még az Xbox is. Ahhoz azonban semmi sem fogható, amikor az első szabadedzésen a pályára gördülök" - mondta a versenyző, aki egy pályázatot hirdetett ki rajongói közt: ők tervezhetik meg a sisakot, amelyet az Olasz Nagydíjon fog viselni. Részletek Grosjean Facebook-oldalán érhetők el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: