DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

További változások lehetnek a Ferrarinál

Luca di Montezemolo arra utasította a Ferrarit, hogy kapcsoljanak magasabb sebességi fokozatba.

Mióta a csapatfőnök, Stefano Domenicali távozott posztjáról, Montezemolo több feladatot vállalva Marco Mattiaccit próbálja segíteni. A Ferrari honlapján megjelent nyilatkozat szerint Montezemolo nagyon egyértelmű kijelentést tett Mattiacci számára, közölte, magasabb sebességi fokozatba kell kapcsolni.

Annak érdekében, hogy a csapat gyorsabban tudjon reagálni, a teljesítményt befolyásoló döntéshozatali folyamatokat egyszerűsítette.

"Montezemolo Elnök Úr első kézből érintett a napi munkában és szoros kapcsolatban áll a csapattal" - olvasható a Ferrari honlapján. "Azonnali átvizsgálását és egyszerűsítését kérte a belső folyamatoknak, annak érdekében, hogy sokkal hatékonyabb és rugalmasabb lehessen a döntéshozatali folyamat. Ugyanakkor a szervezet egyszerűsítése érdekében számos tanácsadó elbocsájtásra került annak érdekében, hogy meg lehessen erősíteni néhány kulcsfontosságú területet, amelynek segítségével az F14 T-ből több teljesítményt lehet kihozni."




A Kínai Nagydíj hétvégéjén Mattiacci elmondta, új mérnököket szerződtet a csapathoz, ha arra szükség van.

"Az Elnök Úrral beszéltem és elkészítettük az első jelentést, meghatároztuk, mit kell tenni, kiket kell alkalmazni. De nem akarunk nagybevásárlást tartani, de valakit találni kell, aki további értéket hoz a csapathoz, amelyről mindnyájan úgy gondoljuk a Formula-1 egyik legjobb csapata. Jelenleg ez a filozófia."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: