DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Pontszerzésben bízik a McLaren

Trükkös napja volt a McLaren csapatnak. Jenson Button és Kevin Magnussen ugyan nem jutott be a Kínai Nagydíj időmérő edzésének harmadik etapjába, de mindkét pilóta bízik a pontszerzésben.

"Mindig nehezek az ilyen körülmények - nehéz volt felmelegíteni a gumikat, különösen ilyen alacsony hőmérsékletben, mint a mai" - közölte Button a 12. hely megszerzése után. "A Q2-ben a gumik remegtek: a remegés akkor történik meg, amikor nem tudod eléggé felmelegíteni az abroncsokat. A gumi felülete befolyásolta a kanyarodást is; az abroncsok nem tapadtak, ugráltak a pályán. Nehéz lesz a holnapi verseny - felgumizatlan pályán megyünk, tapadás nélkül a mai eső után. Ezzel kell megbirkózni. Remélem száraz idő lesz holnap, mert azt hiszem érdekes versenyünk lehet. Hátrább vagyunk, mint szeretnénk, de az idei évben már ilyen pozíciókból is sikerült jó eredményt elérni. Majd meglátjuk, mire leszünk képesek holnap délután."



 

 



 

Csapattársa, Kevin Magnussen a 15. helyen zárta az időmérő edzést, aki csalódottságának adott hangot.



 

"Nagyon csalódott vagyok a 15. helyezés miatt - ez nem valami nagyszerű" - mondta el a dán. "Nem tudom mi történt, problémánk volt a tapadással - nem tudom, lehet, hogy a gumik nem voltak a megfelelő működési tartományban. Megnézzük, mi történt - úgy érzem, jobbak vagyunk, mint a 15. hely, ma valamit nem csináltunk jól. Még nem vagyunk elég gyorsak és több sebességet kell találni. A csapat jó munkát végez, javul a helyzet, de ehhez idő kell. Az ilyen dolgokat nem lehet egy éjszaka alatt megoldani, de bízom a csapatban. Jók leszünk., Majd meglátjuk, mi történik a holnapi versenyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: