DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Technikai gondok hátráltatták Raikkönent

Miközben a Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésein Fernando Alonso szárnyalt, addig a Ferrari istálló finn bajnoka, Kimi Raikkönen munkáját különböző technikai gondok hátráltatták.

Alonso a pénteki első szabadedzést az élen, míg a másodikat a második helyen zárta, a műszaki gondokkal küzdő Raikkönen azonban nem volt ilyen eredményes pénteken, így az első szabadedzésen mindössze csak 1 kör megtételére képes Raikkönen délután az edzést megnyerő Lewis Hamilton mögött majd 1 másodperces (0.968) hátrányban csak a 7. helyen zárta a gyakorlást.





"Ez egy nehéz nap volt, ami technikai problémával kezdődött reggel, ami azt jelentette, hogy csak egy felvezető kört tudtam megtenni" - mesélte Raikkönen. "Miután megoldottuk a problémát délután próbáltuk visszahozni az elvesztett időt, ezért főleg a beállításokra koncentráltunk, így azonban feláldoztunk néhány verseny szimulációt. Nehéz átfogó értékelést adni, határozottan lemaradtam egy kicsit a hiányzó gyakorlás miatt. Az éjszaka folyamán az összegyűjtött adatok elemzésére koncentrálunk majd és holnap a lehető legtöbbet próbáljuk majd kihozni az utolsó szabadedzésből, hogy az autót amennyire az csak lehetséges jól felkészítsük az időmérő edzésre és a futamra."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: