DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Van még esélye a Ferrarinak idén?

Megoszlanak a vélemények azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy a Scuderiának van-e még reménye az idei évad ""megmentésére".

Ismételten megszólalt a Formula-1-gyel kapcsolatban az olasz olimpiai bizottsági elnök, Giovanni Malago, aki nemrég a Ferrari honlapján kritizálta a megújult F1-et, ami egybe csengett a Scuderia által képviselt véleménnyel. Az viszont, amit Malago ezúttal mondott, egyáltalán nem lehetett szívderítő a Scuderia számára: szerinte az idei szezon érdemi része már véget ért a Ferrari számára, 2014-ben már Marco Mattiacci sem tud csodát tenni.



 

"Azt hiszem, hogy más sportágakkal ellentétben itt szezon belül nem lehet megfordítani az eredményt, ahogy a motorversenyzés esetében sem" - idézte Malago szavait a Tuttosport. "A labdarúgásban lehetőséged van fejlődni, és ezzel együtt célba veheted a bajnoki címet, de ez alig fordulhat elő a Formula-1-ben" - tette hozzá az olasz, akivel Esteban Gutierrez, a szintén Ferrari-motorokat használó Sauber versenyzője is egyetért:



 



 

"Minden Ferrari-erőforrással versenyző csapat tudja, hogy a Scuderiánál keményen dolgoznak, változtatnak dolgokon, ám egyelőre ez nem elég. Nem lesz egyszerű éve Fernandónak" - mondta a mexikói a Confidencial című spanyol lapnak. Persze nem mindenki ilyen borúlátó, Kimi Raikkönen menedzsere, Steve Robertson például úgy gondolja, hogy még rengeteg fejlődhetnek az új motorok:



 

"Az összes istálló tudatában van annak, micsoda hatalmas fejlődést érhetnek még el az autóikkal. Épp ezért nem hiszem, hogy bármelyik csapat is elkezdene a jövő évi autójára koncentrálni, vagy legalább is nem úgy, ahogy azt az elmúlt években tették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: