DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari feladhatja a 2014-es szezont

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo az olasz médiának gyakorlatilag elismerte reális esély van arra, hogy a maranellói gárda feladja a 2014-es szezont annak érdekében, hogy minden erejével a 2015-ös évre koncentráljon.

A Ferrari számára nem kezdődött jól a 2014-es szezon, hiszen az új V6-os turbójuk és az F14T versenyautójuk képtelen felvenni a harcot a Mercedes motorjával és a Mercedes GP W05-ös versenyautójával, így három futamot követően a Ferrari csak a konstruktőri ponttáblázat 5. helyén áll. A csapat technikai igazgatója, Pat Fry korábban el is ismerte, hogy a Mercedes legyőzése már jelenleg nem reális cél, így ők a bajnokság 2. helyére hajtanak. A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azonban ennél is tovább ment.



 



 

Montezemolo szerint már alig van idejük arra, hogy megfordítsák a helyzetet ezért néhány futam múlva fontos döntést kell hozniuk. "A következő négy, vagy öt futam döntő lesz abból a szempontból, hogy lássuk, hogy vajon képesek leszünk e elkapni a Mercedest az idei szezonban" - nyilatkozta Montezemolo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: