DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Távozik a Mercedes technikai igazgatója

A Mercedes bejelentette, hogy a szezon végén leköszön posztjáról a csapat technikai igazgatója, Bob Bell. Helyettest nem neveznek ki, feladatait a technikai ügyvezető Paddy Lowe fogja átvenni.

A brackley-i istálló az elmúlt években több neves szakembert, vezető személyiséget is leigazolt, s kívülről nézve már-már úgy tűnt, túl sok vezéregyéniség dolgozik a csapatban. Minderre az új szabályokra való átmenet miatt volt szükség: a Mercedesnél képesek voltak gond nélkül levezényelni az átmenetet a sport régi és új korszaka között, s míg egyesek az aktuális versenyautón dolgoztak, mások már teljes erőfeszítéssel az új technológiára koncentrálhattak. Ennek pedig, mint az első három futam alapján láthattuk, meg is lett az eredménye.

 

A tavalyi szezon végén Ross Brawn távozott a csapattól, átadva a stafétát utódjainak, most pedig Bob Bell döntött hasonlóan. A szakember F1-es pályafutását 1982-ben a McLarennél kezdte, majd dolgozott a Benettonnál és a Jordannél is, mielőtt technikai igazgatóként visszatért a már Renault néven működi enstone-i alakulathoz. Őket 2010 végén hagyta el a Mercedes kedvéért.

 

Bell az idei szezon során még a csapattal marad, s novemberben fog távozni, a közlemény szerint "azzal a céllal, hogy új kihívásokat keressen a cégen kívül".
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: