DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Horner: Nem tudtuk, Ricciardo mennyire lesz jó

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy érzi, Daniel Ricciardo minden elváráson felül teljesít egyelőre az idei szezonban.

A 2011 közepén a HRT-vel bemutatkozó Daniel Ricciardo két és fél év F1-es tapasztalattal a háta mögött lett a Red Bull pilótája, miután Mark Webber úgy döntött, hogy elhagyja a Formula-1-et. Ricciardót sokan féltették a Sebastian Vettellel szembeni párharctól, de egyelőre alaptalanul, hiszen háromból kétszer legyőzte a németet - bár Ausztráliában végül kizárták a Red Bull szabálytalansága miatt.



 



 

Csapatfőnöke, Christian Horner teljes mértékben meg van elégedve az ifjú ausztrállal: "Eddig briliáns. Az első ausztrál szabadedzéstől kezdve odateszi magát, kiemelkedően jól vezet, élvezi is a dolgot, és mindig mosolyog, akár jól állnak a dolgok, akár rosszul. Ha pedig valakinek kétségei voltak azzal kapcsolatban, hogy képes jó versenytempóval átmenni a mezőnyön, már megmutatta, hogy a legjobbak közé tartozik."



 

Horner úgy érzi, hogy csak most derülhetett ki igazán, milyen versenyző Ricciardo, a kiscsapatoknál erre nem volt lehetőség: "Ez megmutatja, milyen nehéz néha a gyengébb technikával versenyző pilótákat megítélni. Ricciardo megragadta a lehetőséget, és egyelőre a lehető legtöbbet hozza ki belőle. Ám olykor a technika elfedi a srácok valós képességeit, így róla is tudtuk, hogy jó lesz, az alapján is, amit a teszten és a szimulátorban láttunk, de nem tudhattuk biztosan, hogy mennyire. Ám azóta bizonyította, hogy az élpilóták közé tartozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: