DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sauber: Erőforrás problémával küzdöttünk

A bahreini teszt második napján a Sauber F1 Team egy rövidített tesztprogramot teljesített, pozitív végeredménnyel. Miután délelőtt az erőforrással voltak problémái, a csapatnak a tesztet közel két órára meg kellett szakítania. Így nem folytathatták a tervezett aerodinamikai kiértékelést. Délután a teszt- és tartalékpilóta, Giedo van der Garde a különböző beállításokat tesztelte és hosszú etapokat teljesített. A holland összességében 77 körig jutott.
Paul Russell, tesztmérnök:
"összességében jó nap volt. Délelőtt az erőforrással voltak problémáink, így közel két órát elveszítettünk a probléma megoldásával. Azonban jó délutánunk volt. Az autó beállításán dolgoztunk és az időmérő edzések beállításával foglalkoztunk. A nap vége felé néhány hosszú etapot teljesítettünk, a versenyteljesítményre koncentráltunk. agyszerű, hogy Giedo még több tapasztalatot tudott gyűjteni az autóról. Minden irányítóegységgel és a csapattal is elégedett volt. Találtunk néhány dolgot ma, amely egészen érdekes és hasznos lehet."

Giedo van der Garde:
"összességében pozitív nap volt. Sajnos az ebédszünet előtt csak néhány kört sikerült teljesíteni. Azonban délután elkezdhettük tesztprogramunkat és azt hiszem sok munkát végeztünk ma. Jó volt visszaülni az autóba. Egész nap vezethettem ellentétben a múlt péntekkel, amikor az első szabadedzésen csak 20 kört mehettem. Elégedett vagyok azzal, ahol állunk. Találtunk valami érdekeset a hosszú etapok során. Azt hiszem a teljesítményre irányuló körök is jól sikerültek, mivel ezeket a nap legmelegebb részében teljesítettünk, így az időeredmény egészen jó volt. összességében örülök, hogy újra vezethettem a C33-at és már várom, hogy Kínában az első szabadedzésen újra autóba ülhessek."

A Sauber F1 Team most az UBS Kínai Nagydíjra utazik, melyet április 18-20 között rendeznek a Shanghai International Circuit pályán.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: